Tikai 50 gadu vecumā uzzināju, kāpēc pēc gatavošanas nevajadzētu uzreiz izslēgt plīti: es vienmēr pieļāvu šo kļūdu

Izņēmumi

Protams, ir ēdieni, kuru gatavošanā nepieciešama tūlītēja apstāšanās, piemēram:

– omlete
– cepta ola
– zivs ar kraukšķīgu garoziņu
– daži ceptie deserti (piemēram, karameles vai glazūras)

Šādos gadījumos plīti izslēdz uzreiz, lai ēdiens nezaudētu savu tekstūru un kraukšķīgumu.

Kāpēc šis ieradums ir vērtīgs?

Izslēgt plīti nedaudz agrāk ir vienkāršs, bet efektīvs ieradums, kas:

padara ēdienu garšīgāku un vienmērīgāk pagatavotu
palīdz izvairīties no piedegšanas
samazina elektroenerģijas vai gāzes patēriņu
paildzina plīts kalpošanas laiku

Pamēģiniet – atšķirība būs pamanāma jau pēc pirmās reizes. Jūsu ēdieni kļūs izsmalcinātāki, un gatavošanas process – daudz pārdomātāks un mierīgāks.

Lasi vēl: Soļos pa dimanta veiksmes joslu: šīs piecas zodiaka zīmes līdz 20. maijam iegūs likteņa galveno laimestu

Tagad es vienmēr atstāju plīti ieslēgtu uz minimālās uguns vai izslēdzu to dažas minūtes pirms beigām. Ēdiens „nobriest” ideāli – un vēl es ietaupu!
Un jūs? Kāds ir jūsu ieradums?