Tikai daži cilvēki šādi gatavo kabačus, bet velti. Neticami garšīgi un interesanti ēdieni kabaču sezonā (3 ēdieni)

Tie ir interesanti, jo no vienkāršiem produktiem tiek pagatavoti ļoti garšīgi un oriģināli ēdieni, turklāt gatavošanas metodes ir vienkāršas. Tie ir arī sulīgi un skaisti. Tie ir dažādi, viens ēdiens ir lieliski piemērots kā pamatēdiens, bet pārējie divi kā uzkoda. Tie ir viegli pagatavojami un ļoti garšīgi!

1. Pamatēdiens no kabačiem un burkāniem 9 minūtēs. Burkānus (200 g) sarīvē plānās loksnēs un liek uz pannas karstā augu eļļā (3 ēd.k.). Vāra uz lielas uguns, nepārtraukti maisot, 3 minūtes. Nepārsedziet pannu ar vāku.

Kabači (250 g), tāpat kā burkānus, sarīvē plānās strēmelītēs un liek pannā. Nepārtraukti maisot, vāra 5 minūtes. Šajā laikā dārzeņi kļūs nedaudz mīksti un saglabās nelielu kraukšķīgumu. Tas ir tas, kas mums vajadzīgs.

Burkānus un kabačus pārlej ar citrona sulu (1 ēd.k.), pievieno smalki sagrieztu ķiploku (2 daiviņas), pārkaisa ar sāli, iecienītākajām garšvielām un zaļumiem (es izmantoju maltus melnos piparus, 1 šķipsniņu kaltēta bazilika un 1 šķipsniņu oregano).

Visu apcep 1 minūti un piedeva gatava. Pārlieciet to šķīvjos, pievienojiet pamatēdienu un nekavējoties pasniedziet. Sulīgi dārzeņi ar vieglu skābumu un brīnišķīgu garšaugu garšu un ķiploku – tas ir ļoti, ļoti garšīgi!

 

2. Mini kabaču picas. Interesants ēdiens, kas lieliski der gan kā uzkoda, gan kā uzkoda. Kabači (450 g) sagriež apmēram 1 cm biezos apļos (12 gabaliņos) Ieziediet kabaču apļus no vienas puses ar augu eļļu (izmantojot otu), pārkaisiet ar sāli un novietojiet šo pusi uz leju uz cepešpannas. Tad iesmērē ar eļļu un uzkaisa virsū sāli. Cep kabačus 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes (vidējais cepeškrāsns līmenis). Iepriekš cepot, kabači ar pildījumu izcepsies ļoti ātri.

Pēc tam apļus iesmērē ar jebkuru tomātu mērci (katru 1/3 tējkarotes). Pievienojiet nelielus gabaliņus vārītas kūpinātas desas (80 g).

Virsū uzkaisa rupji rīvētu sieru (60 g) un cep 200 grādos 7-10 minūtes (man tas aizņēma 7 minūtes). Tiklīdz siers izkūst un viegli apbrūninās, izņem gatavās cukini picas, nedaudz atdzesē un pasniedz uzreiz.

Tie ir lieliski piemēroti kā uzkodas vai uzkodas. Cukini padara picas ļoti sulīgas, desa un siers piešķir brīnišķīgu garšu. Šis ir interesants, ļoti aromātisks un garšīgs ēdiens.

3. Kabaču uzkoda ar gurķu mērci. Kabači(3 gab.) sagriež šķēlēs un apcep eļļā pa partijām no 2 pusēm uz vidējas uguns. Beigās pievienojam sāli. Viņiem vajadzētu saglabāt nelielu kraukšķīgumu. Gatavos kabačus pārliek uz šķīvja, kas izklāta ar papīra dvieļiem.

Kamēr cepam kabačus, bļodā liekam skābo krējumu (200 g), pievienojam smalki sagrieztu ķiploku (2 lielas daiviņas), sāli, maltus piparus un smalki sagrieztas dilles (5 zariņi).

Svaigos gurķus (2 vidēja lieluma gabaliņus) sarīvē uz rupjās rīves, saspaida un liek bļodā ar skābo krējumu. Kārtīgi samaisa. Mērce ir atsvaidzinoša, aromātiska un ļoti garšīga.

Lasi vēl: Grūti noticēt, ka gurķu salāti varētu pārsteigt: žēl, ka es uzzināju recepti sezonas beigās (sīpoli, gurķi un viss, bet triks ir mērcē)

Mēs savācam uzkodu. Uz šķīvja vienā kārtā liek daļu apcepto kabaču. Bagātīgi pārziež ar gurķu mērci.

Turpinām uz šķīvja kārtām likt kabaču šķēles un apsmērēt ar mērci. Kabaču uzkodas pārkaisa ar zaļumiem un var pasniegt uzreiz. Skābā krējuma dēļ tam ir patīkama krēmīga garša, asumu piešķir ķiploki, atsvaidzinošu – gurķi. Rezultāts ir klasiska uzkoda ar brīnišķīgu jaunu garšu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment