Tikai pēc 1,5 karotēm un nedēļas es nevarēju atpazīt savas dilles: agrāk man nekad nav bijuši tik spilgti zaļumi

Tas bija ap 2000. gadu, kad es tikko sāku nodarboties ar dārza darbiem. Tieši ar dillēm man radās problēma.

Daudzi cilvēki audzē dilles savās vasarnīcās vai māju dārzos tāpēc, ka tas ir ērts un ekonomiski izdevīgs veids, kā pievienot svaigu garšvielu savām ēdienreizēm.

Bet kāpēc vispār pašam audzēt savas dilles?

Šeit ir daži iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas audzēt dilles paši:

Svaigums un kvalitāte: Audzējot dilles patstāvīgi, cilvēki var nodrošināt svaigumu un augstāku kvalitāti nekā pērkot tās veikalā. Svaigas garšvielas ir būtiskas daudziem ēdieniem, un pašu audzētas dilles bieži vien ir bagātīgākas un aromātiskākas.

Ietaupījumi: Audzēt savas dilles var ietaupīt naudu, jo īpaši, ja cilvēks izmanto daudz šīs garšvielas. Dilles ir salīdzinoši viegli audzēt, un to sēklas vai stādus var iegādāties par salīdzinoši zemām cenām.

Kontrole pār audzēšanas procesu: Audzējot dilles patstāvīgi, cilvēki var kontrolēt audzēšanas procesu, izvairoties no pesticīdu un ķimikāliju lietošanas, kas var tikt izmantotas komerciāli audzētās garšvielās. Tas var būt svarīgi tiem, kuri vēlas ēst veselīgu un dabīgu pārtiku.

Lasi vēl: Uzzināju, ka bērzu darva sniedz vienkārši brīnumainu aizsardzību visam dārzam. Par kaitēkļiem un augu slimībām tagad varu aizmirst!

Prieks un apmierinātība: Dažiem cilvēkiem patīk laika pavadīšana dārzā vai vasarnīcā, audzējot un rūpējoties par augiem. Tas var būt gards prieks redzēt savu darbu nogāžu, kad dilles sāk augt un izplūst svaigs aromāts.

Pārtikas suverenitāte: Audzējot savu pārtiku, cilvēki var uzlabot savu pārtikas suverenitāti, samazinot atkarību no pārtikas iepirkšanās veikaliem un lieliem pārtikas piegādātājiem.

Lasi vēl: Mājās gatavots plombīra saldējums. Neticami gards un daudz veselīgāks par veikalā nopērkamo!

Tātad, audzēt dilles savās vasarnīcās vai dārzos var būt gan praktisks, gan gards veids, kā papildināt savu ēdienkarti.

Visu mūžu es nepareizi lēju tomātus: vectēvs mani izsmēja un parādīja, kā pareizi to darīt

Kas notika

Kad ierados vasarnīcā, atklāju, ka dārzā, kur vajadzēja augt dillēm, bija palikuši tikai kaili zari. Sākumā domāju, ka kāds ir nolasījis manus zaļumus, taču tad vēl nebiju informēta par gliemežu klātbūtni.

Tomēr tā bija tikai daļa no problēmas. Tie zari, kas izdzīvoja, bija bāli un stiepās uz augšu, izskatoties vāji un neveselīgi.

Lasi vēl: Jūsu ziedus apskaudīs visi kaimiņi; Lai garantētu pelargoniju bagāto ziedēšanu, ir svarīgi ievērot šos norādījumus!

Varat iztēloties šādu ainu: mani dārza centieni bija vainagojušies ar plāniem, gaiši zaļiem kātiem, kas šūpojās vējā. Šie augi tik ļoti atšķīrās no īstām dillēm, ka bija grūti tos tā nosaukt.

Jaunā metode

Vēlāk uzzināju, ka dillēm ir īpašas prasības attiecībā uz augsni. Izrādījās, ka tās nepanes koksnes pelnus un ir daudz citu smalkumu, par kuriem es iepriekš nezināju…

 

Tad man kaimiņiene no vasarnīcas ieteica risinājumu!  Viņa teica, ka pietiek ar vienu ēdamkaroti viena konkrēta risinājuma.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu recepti

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment