Tikai pieredzējuši dārznieki zina: jāņogu barošana septembrī pagarina krūma mūžu par 5 gadiem

 

Ko vēl darīt ar jāņogām rudenī

Bez jāņogu mēslošanas septembrī ir jāveic arī citas svarīgas lietas. Paņemiet dārza šķēres un nogrieziet vecos un sl***s zarus – krūms vieglāk elpos un būs mazāk kaišu. Noņemiet visus zarus, kas vecāki par pieciem gadiem, un zarus, kas aug krūma iekšpusē.

Mulčējiet zemi ap krūmu ar kūdru vai humusu plaukstā – tas saglabās mitrumu un pasargās saknes no sala. Tas ir īpaši svarīgi aukstākos reģionos.
Neaizmirstiet apsmidzināt krūmu no kaitēkļiem un slim***m. Bordo šķidrums (glāze uz spaini ūdens) vai cits līdzīgs līdzeklis pasargās no sēnītēm.

Kā saprast, ka viss ir izdarīts pareizi

Pavasarī jūs redzēsiet septembrī veiktās jāņogu mēslošanas rezultātu. Ja krūms ziemu ir pārcietis bez zaudējumiem un pumpuri ir draudzīgi uzbrieduši, tad viss ir izdarīts pareizi.

Pavasarī vēlreiz pārbaudiet krūmu. Ja lapas ir bālas un augums ir vājš – šķiet, ka rudenī to nepietiekami barojāt. Paturiet to prātā arī turpmāk.

Lasi vēl: Kad un kā pareizi stādīt liliju sīpolus rudenī

Atcerieties, ka jāņogu mēslošana septembrī ir ieguldījums nākotnes ražas veidošanā. Ja jūs rūpēsieties par krūmu saskaņā ar visiem noteikumiem, tas jums pateiksies ar spaiņiem saldo ogu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment