Tādas vakariņas gribas gatavot atkal un atkal. Viss ir ļoti vienkārši, bet garša – neticami laba.
Nesen gatavoju vairākas dienas pēc kārtas – nekādi neapnika, gribējās vēl un vēl. Tikai sēnes un kartupeļi – lieliska recepte. Šodien gatavosim ļoti vienkāršu ēdienu no sēnēm un kartupeļiem. Kā jau minēju – recepte ir pavisam vienkārša un neaizņem daudz laika.
Visas sastāvdaļas ar nepieciešamajām proporcijām atradīsiet, kā parasti, raksta beigās. Turpat jūs gaida arī pāris lieliskas receptes, kuras noteikti nevajadzētu palaist garām.
Ko un kā darām
Tātad, kā solīts – recepte ar sēnēm un kartupeļiem. Tāpēc sagādājam tos nepieciešamajā daudzumā un sākam gatavošanu.
Ņemam jebkādas sēnes. Es šajā receptē izmantoju austeres (vistas sēnes). Man tās patīk to izteiktā aromāta, sulīgās garšas un pieejamības dēļ – tās var atrast jebkurā veikalā. Sagriežam vidēja lieluma gabaliņos. Īpaši smalki nav jāsagriež, jo sēnes cepoties ievērojami saraujas.
Liekam sēnes uz sakarsētas pannas ar augu eļļu. Cepam uz lielas uguns apmēram 1 minūti, ik pa laikam apmaisot.
Pēc tam pievienojam pannā kubiņos sagrieztu sīpolu. Atkal cepam uz tās pašas lielās uguns aptuveni 3 minūtes.
Tālāk nāk kartupeļi. Tos nomizojam un sagriežam ripiņās. Ja kartupeļi ir lieli, var sagriezt arī uz pusēm. Ļoti plāni griezt nevajag, bet arī pārāk biezas šķēles nederēs.
Kartupeļus liekam klāt sēnēm un atkal cepam vēl aptuveni 3 minūtes. Visu šo laiku turam lielu uguni.
Pēc tam pannai uzliekam vāku un samazinām uguni līdz vidējam līmenim. Cepam šādā veidā gandrīz līdz pilnīgai gatavībai.
Pašās beigās pievienojam sāli un piparus pēc garšas un iemaisām krējumu. Visu labi samaisām un noņemam no uguns. Ēdiens gandrīz gatavs – tas jau tagad izskatās un smaržo tik apetīti rosinoši, ka to varētu ēst arī tāpat.
Bet mēs turpinām tālāk. Jo es taču solīju patiešām izcilu recepti. Un tā arī būs. Atliek izdarīt vēl tikai vienu vienkāršu lietu. Nedaudz pacentīsimies, bet ticiet man – tas būs tā vērts.
Ko darām tālāk? Ņemam cepamtrauku un liekam tajā mūsu kartupeļus ar sēnēm. Izlīdzinām masu. Un nu – pats gardākais – siers.
Lasi vēl: Ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt Lieldienās: ticējumi par naudu, veselību un veiksmi
Sarīvējam to un bagātīgi pārkaisām virsū. Jo vairāk siera, jo gardāk!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Tā sajūta nav diez ko omulīga…”: Jēkabpils novada iedzīvotāji nobažījušies par savu drošību – lāči, vilki un lūši siro 150 metrus no mājām (video)by Laura Blūma
- Dizainere atklāj, kādus apavus nevajadzētu valkāt ar džinsiem; arī man nācās šo to pamainītby Rinalds Bergmanis
- Maksims Galkins publicē līdz šim neredzētas Allas Pugačovas bildes un paziņo, ka 15.aprīlis viņu ģimenē ir ļoti īpaša dienaby Laura Blūma