Tikai viena diena septembrī – maģisks datums, kas var mainīt cilvēka likteni: tam ticēja kopš senseniem laikiem

Foto – Pixabay

Jau kopš seniem laikiem mūsu senči ticēja maģisko datumu spēkam. Ticēja, ka šis dubultās veiksmes skaitlis spēj katra dzīvei piešķirt īpašu nozīmi un pat mainīt cilvēka likteni.

Šogad šis periods iekrīt 22.septembra pusnaktī un ilgst līdz pat 15:43 pēc Austrumeiropas laika. Pēc šī datuma dienas kļūs īsākas par naktīm līdz pat Ziemas Saulgriežu dienai. Un šajā gadā tas notiks 21.decembrī.

Rudens ekvinokcija ir īpašs laiks, kad diena un nakts ir vienāda garuma, un tas iezīmē pāreju no vasaras uz rudeni ziemeļu puslodē (un no ziemas uz pavasari dienvidu puslodē).  Ekvinokcija ir viens no četriem galvenajiem gada laikmetiem, kas simbolizē līdzsvaru un harmoniju starp gaismu un tumsu, dienu un nakti.

Zvaigžņu zīmes, kuras nopelnījušas sev vissliktāko karmu

Šīs dienas īpašās spējas

Foto – Pixabay

Ekvinokcija ir līdzsvara punkts starp gaismu un tumsu. Tas ir simbols, ka Visumā vienmēr ir cikliskums un harmonija starp pretējiem spēkiem. Šajā laikā mēs tiekam aicināti atrast līdzsvaru savā dzīvē, starp darbu un atpūtu, prātu un ķermeni, iekšējo un ārējo pasauli.

Rudens ekvinokcija iezīmē pāreju uz gada tumšāko pusi. Pēc šī laika dienas kļūst īsākas, un naktis kļūst garākas. Tas simbolizē dabas ciklu, kad daba sāk gatavoties ziemas miegam un atpūtai. Šī enerģija tiek uzskatīta par piemērotu laiku iekšējai refleksijai un pašizziņai.

Rudens ekvinokcija ir arī ražas laiks, kad tiek novāktas vasaras pūles. Tas ir laiks, kad pateicamies par pārpilnību, kas mums ir dota, un izsakām pateicību par visām mūsu dzīves svētībām. Daudzas kultūras svin svētkus šajā laikā, piemēram, Mabon ķeltu tradīcijās, kur tiek svinēts ražas vākšanas laiks un pateicība Zemei par tās dāvanām.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas šajā periodā ir jādara, lai pilnībā izmantotu šī perioda enerģētiku

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment