Tiklīdz kartupeļi uzzied, es tūlīt zem katra krūma ieberu sauju šī mēslojuma. Atlīdzība būs garantēta

Katrs dārznieks vēlas dārzā izaudzēt  savus kartupeļus, jo tie ir daudz garšīgāki un aromātiskāki nekā veikalā nopērkamie.

Personīgi es savā zemes gabalā stādu ļoti maz, bet man izdodas nodrošināt pilnīgu aprūpi, tostarp: laistīšanu, mēslojumu un sli***u un kaitēkļu ārstē***u. Tāpēc no neliela zemes gabala es tagad savācu vairāk, nekā iepriekš izaugu no 2 akriem. Viens no svarīgākajiem kartupeļu mēslošanas līdzekļiem tiek izmantots ziedēšanas periodā. Šajā laikā krūmiem visvairāk nepieciešams mitrums un barības vielas, bet svarīgākais ir fosfors, magnijs un kalcijs.

Jūlijā veiksme smaidīs ikvienai zodiaka zīmei: kādas pārmaiņas sagaidīt personīgajā dzīvē?

Ir zināms, ka kartupeļi ļoti bieži cieš no kalcija trūkuma, īpaši smilšainās augsnēs. Kalcijs ir ļoti svarīgs augšanas periodā. Papildu kalcija pievienošana samazinās puvi uzglabāšanas laikā un samazinās tukšumu, brūnu un melnu plankumu klātbūtni sakņu kultūrā.

Fosfors ziedēšanas laikā ir neaizstājams elements lielu kartupeļu veidošanai. Fosfors dod augam enerģiju dažādiem procesiem, piemēram: jonu absorbcijai un to transportēšanai, sakņu un pašu kartupeļu augšanai.

Lasi vēl: Pats Dievs pastieps roku: zvaigžņu zīmes, kurām jūlijā paveiksies neticami, prognozē Pāvels Globa

Savukārt magnijs uzlabo komerciālo kvalitāti, palielina C vitamīna saturu, palielina glabāšanas laiku un izturību pret slim***m.

Lai barotu, ņem 1 kg amofosa un 2 kg smalki samaltu dolomīta miltu. Ammofoss satur lielu daudzumu fosfora un pilienu slāpekļa, bet dolomīts ir bagāts ar kalciju un magniju. Mēs sajaucam sauso mēslojumu plastmasas spainī un pabarojam, katram krūmam būs jāpievieno 1 ēdamkarote, vienmērīgi sadalot mēslojumu.

Lasi vēl: Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm

Vislabāk to darīt pēc lietus vai laistīšanas uz mitras augsnes, lai vielas sāktu ātri iekļūt augsnē līdz saknēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment