Tiramisu ar banānu pudiņu – kā pagatavot delikātu itāļu deserta versiju

Tiramisu deserts tiek pasniegts teju vai katrā kafejnīcā, un to nav grūti pagatavot arī mājās, tāpēc tas ir ļoti populārs. Pēdējā laikā ir tik daudz netradicionālu šī deserta variantu – aveņu, citronu, zemeņu.

Portāls TastingTable piedāvā pagatavot tiramisu apvienojumā ar citu kulta desertu – banānu pudiņu. Lai to pagatavotu, būs jāpieliek nedaudz vairāk pūļu nekā klasiskajam tiramisu, jo būs nepieciešams pagatavot olu krēmu. Tomēr, kā apliecina receptes autori, tas pilnīgi noteikti ir tā vērts.

Sastāvdaļas

2 glāzes piena

2 olas

1 glāze baltā cukura

½ tējkarotes sāls

3 ēdamkarotes kukurūzas cietes

2 glāzes trekna saldā krējuma

¼ glāze pūdercukura

1 paciņa cepumu “Dāmu pirkstiņi”

⅓ tases svaigi pagatavota espresso

3 nogatavojušies banāni

Pagatavošana

Jāsāk ar pudiņa pagatavošanu. Vidēji lielā katliņā uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Nelielā bļodiņā ieberiet olas, cukuru, sāli un kukurūzas cieti. Samaisiet kopā. Pusi pievieno karstam pienam un kārtīgi samaisa. Tad pievieno atlikušo daļu un atkal samaisa. Pavāra 5-10 minūtes, nemitīgi maisot, līdz masa sabiezē. Atšķaidiet caur smalku sietu un ļaujiet atdzist.

Pagatavot krēmu. Saldo krējumu un pūdercukuru sakuļ ar lielu ātrumu, līdz izveidojas stingras putas.. Atdzesētajam pudiņam pievieno pusi sagatavotā krēma.

Kārtojiet desertu. Trešdaļu pudiņa maisījuma izklājiet uz  cepamā trauka pamatnes. Katru cepumu ātri iemērc espresso, vienu reizi apvēršot. Servēšanas traukā uz pudiņa virsū uzklājiet mērcēto cepumu kārtu. Virspusē liek šķēlēs sagrieztus banānus. Pievieno vēl vienu kārtu pudiņa.

Atkārtojiet kārtošanas procesu ar cepumiem, sagrieztiem banāniem un pudiņu. Pēdējai kārtai virsū uzsmērējiet atlikušo krēmu un atlikušās banānu šķēlītes. Pirms pasniegšanas uzglabāt ledusskapī 4 stundas.

Leave a Comment