“Tīri kāposti” – bez ķimikālijām: žēl, ka iepriekš par šiem trikiem nezināju (tie tiešām darbojas, lai gan daudzi smejas)

Kāposti ir īstā karaliene uz mūsu galda. Ko mēs no tā varam pagatavot! Un cepam, un sautējam, un vārām zupas, un griežam salātus, un, protams, rullējam kāpostu tīteņus. Kopumā jūs nevarat dzīvot bez kāpostiem! Bet vienkārši gadās, ka viņas raža ir tāda, ka gribas to izmest un doties uz veikalu.

Un tas viss attiecas uz dažādiem kaitēkļiem, kas ne tikai apēd ievērojamu daļu ražas, bet arī sabojā tā kvalitāti. Tu paņem dakšiņu, sāc griezt, un tad tiek atrasts vai nu kāpurs, vai vel kas cits. Ļoti nepatīkami. Kamēr jūs to visu noņemsiet, jūs pat negribēsiet ēst, pretējā gadījumā nekas nepaliks.

Kopumā, audzējot kāpostus, svarīga loma ir ne tikai kopšanai regulāras bagātīgas laistīšanas un mēslošanas veidā, bet arī aizsardzībai no kaitēkļiem, no kuriem vieni no nepatīkamākajiem ir gliemeži un tie paši kāpostu tauriņu kāpuri. . Protams, tos visus var iznīcināt ar īpašu palīdzību, bet jūs patiešām nevēlaties to darīt.
Tāpēc piedāvāju vairākus trikus, kas, ja tie pilnībā neatbrīvojas no kaitēkļiem, bet ievērojami samazina to skaitu.

Lai ēd tie, kam jāēd gliemeži

Jā, gliemeži pastāv ne tikai tāpēc, lai mūs kaitinātu, bet arī ir svarīga daudzu barības ķēžu sastāvdaļa! Piemēram, putni ar tiem barojas. Lai spārnotie radījumi neaplidotu jūsu apkārtni, varat tos pievilināt, izmantojot barotavas. Viņi pieradīs pie tā, ka jūsu ēdiens vienmēr garšo labi, un viņi ielidos — un šeit ir gliemeži, ļoti sātīgi, un tos medīt ir pēc iespējas vienkāršāk.

Starp citu, vistām ļoti patīk gliemeži. Ja turat tos saimniecībā, varat tos izlaist “ganīties” dārza dobēs. Viens mīnuss ir tas, ka cāļi diezgan daudz saplēš dobes. Bet šeit mums jāskatās, kas ir svarīgāks.

Vēl viens dedzīgs gliemežu cienītājs ir vardes un krupji! Vai jūs teiktu, ka tie nav tik bieži viesi mūsu dārzos? Tā ir taisnība, bet tikai tāpēc, ka viņi dod priekšroku mitrām vietām, un mūsu rajonos viņiem ir nedaudz sauss. Tātad mums viņi kaut kā jāpievilina. Piemēram, varat izveidot nelielu dīķi, vēlams ēnā, un gar tā malām iestādīt blīvus augus – tā būs lieliska vieta vardēm. Un, starp citu, šie biedri var medīt naktī, kad neviens viņiem nevicina, tāpēc, ja jūs viņus neredzat, tas nenozīmē, ka viņu tur nav.

Kāpostu tauriņiem nepatīk nekas balts

Es kaut kur lasīju, ka viņi lido prom no baltā, jo viņi to uztver kā kaut ko līdzīgu sev. Šķiet, ka vieta jau ir aizņemta un ir vērts meklēt citu. Es nezinu, cik tā ir patiesība, bet metode darbojas.

Es tev tagad pateikšu.

Parasti dārznieki iesaka savākt čaumalas no baltajām olām un pēc iespējas pilnīgākā stāvoklī. Pēc tam tos uzliek uz kociņiem un ievieto dobēs. Tas būtu lielisks risinājums, bet man kaut kā apnika nemitīgi celt čaulas no zemes un atgriezt savās vietās. Tos aizpūš vējš un izskalo lietus, un nez kāpēc tie ir ļoti pievilcīgi garāmejošajiem roņiem, kuri uzskata par savu pienākumu medīt tik interesantas “lietas”.

Kopumā es nolēmu atrast aizstājēju, un tad viņi ieteica man izmantot baltas pudeles. Ziniet, tās, kurās parasti pārdod pienu un kefīru. Parasti tos var uzkrāt diezgan daudz, tāpēc nav problēmu ar meklēšanu. Pudeles principā var likt uz tiem pašiem kociņiem, taču lieliski darbojas iespēja tās vienkārši ielikt zemē ar kaklu uz leju.

“Cepures” kāpostiem

Kāpostu tauriņi tiek uzskatīti par galveno kāpostu ienaidnieku. Taču viņi paši viņai nekādu ļaunumu nenodara, ļaunums slēpjas kukaiņu dētās olās, no kurām izšķiļas ārprātīgi rijīgi kāpuri. No tā izriet, ka mums vienkārši jānovērš tauriņu aizsniegšana līdz kāpostiem – un viss būs kārtībā.

Kā to izdarīt? Jā, tas ir elementāri! Jūs varat izmantot jebkuru pārklājuma materiālu, jums tas vienkārši jāaptin ap kāpostu galvu – un veiksme ir sasniegta! Protams, to nav ļoti viegli īstenot, jums ir jāpielāgojas, bet efekts ir pārsteidzošs.
Taču pasaule nestāv uz vietas, un dārzkopībā pastāvīgi parādās ērti jauni produkti, lai atvieglotu dzīvi. Tagad pārdošanā ir daudz interesantu lietu – kāpostu “cepures”. Tie atgādina vienreizējās lietošanas vāciņus, kas paredzēti matu noņemšanai.

Lasi vēl: Iemācījos likvidēt celmus pēc ķīniešu metodes. Šie puiši noņem milzīgus celmus, pat nenosvīstot

Bet, protams, daudz lielāka izmēra. “Cepures” ir ļoti viegli uzvelkamas kāpostu galvās, izskatās estētiski patīkamas, un, kad zūd nepieciešamība pēc tām, var tās noņemt un nezināt bēdas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment