“Tīri kāposti” – bez ķimikālijām: žēl, ka iepriekš par šiem trikiem nezināju (tie tiešām darbojas, lai gan daudzi smejas)

 

Apkaisīti ar dažāda veida nepatīkamām lietām.

Kā to izdarīt? Piemēram, apkaisiet kāpostus ar pelniem vai sinepju pulveri. Ļoti nepatīk visi šie “mēslojumi” ēdājiem.

Vēl viena iespēja ir ziepju šķīdums. Būtība ir tāda, ka pēc izsmidzināšanas uz kāpostu virsmas izveidojas plēve, ko neviens negribēs ēst.

Man šiem līdzekļiem ir ļoti būtisks mīnuss – lietus tos momentā nomazgā, un uzreiz jādodas jaunā aplī. Tāpēc mana sirds ir atdota.

Stādam visādus palīgus

Starp kāpostiem var stādīt augus, kas tauriņiem nepatīk un no kuriem tie mēdz turēties tālāk.

Kādi augi tie ir? Piemēram, kliņģerītes. Mīlīgi ziedi, kurus varat apbrīnot un arī likt lietā – piemēram, pievienot tējai. Un kādreiz pamēģini ielikt pāris ziedkopas marinētu gurķu vai tomātu burciņā – tev patiks jaunā garša!

Arī baldriāns, piparmētra un citronu balzams atbaida tauriņus. No pēdējiem tiek pagatavota arī lieliska tēja, tāpēc es tos vienmēr audzēju – ļoti mīlu.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc mušas ir nekavējoties jādzen prom. Ko šie kukaiņi patiesībā ēd

Pastāstiet mums, kā jūs pasargājat savus kāpostus no kāpuriem un gliemežiem? Dalies ar savām receptēm – bagātināsim viens otru ar dārzkopības trikiem! Uzrakstiet arī, ko domājat par manis uzskaitītajiem – jūsu viedoklis ir ļoti interesants.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment