Tīrības pavēlniece – 22 pārsteidzoši veidi, kā izmantot sodu

Kamdēļ tērēt naudu dārgiem tīrīšanas līdzekļiem, ja soda ir lielisks risinājums? Tā ir ļoti vērtīga! Tieši tāpēc tā vienmēr noder mājās. Ne visi zina, ka soda ir vairāk nekā tikai pārtikas sastāvdaļa. Ar to var izdarīt daudz vairāk. Mēs jums sniegsim 22 veidus, kā to izmantot efektīvi.

Izmēģiniet un pārliecinieties paši!

1. Mīksto mēbeļu atsvaidzināšana.

Mīkstās mēbeles ar nepatīkamu smaržu var viegli atsvaidzināt! Vienkārši izšķīdiniet sodu glāzē ūdens un ar šo šķīdumu apstrādājiet mēbeļu audumu. Turklāt šis šķīdums palīdz arī atbrīvoties no sen iestāvējušiem traipiem.

2. Tējkannu tīrīšana.

Soda ir vislabākais risinājums šim nolūkam, neatkarīgi no tā, vai tā ir parastā vai elektriskā tējkanna. Piepildiet to ar ūdeni, pievienojiet divas ēdamkarotes sodas un uzvāriet. Ja nepieciešams, atkārtojiet procedūru. Noskalojiet tējkannu, un kaļķakmens būs pagātne.

3. Taukainu trauku tīrīšana.

Jebkurus taukainus traukus var ātri attaukot. Vienkārši nomazgājiet tos ar trauku mazgājamo līdzekli, pēc tam noberziet ar sodu un noskalojiet. Gatavs!

4. Sudraba un rotaslietu tīrīšana.

Sudraba spožumu var atjaunot, izmantojot sodu. Ielieciet priekšmetus ūdenī, pievienojiet karoti sodas, uzsildiet šķīdumu un atstājiet tos tajā uz 10-15 minūtēm.

5. Soda labi tiek galā ar nepatīkamo smaku apavos. Šim nolūkam apavos jāieber pa saujai sodas. Atstāt tā uz nakti, no rīta sodu izbērt.

6. Pārtikas konteineru tīrīšana.

Siltā ūdenī ieberiet sauju sodas, lai izveidotu pastu. Ar to var efektīvi iztīrīt pārtikas konteinerus, noņemot arī iestāvējušās smakas.

7. Ledusskapja tīrīšana.

Soda lieliski noņem nepatīkamus aromātus ledusskapī. Vienkārši noberziet ledusskapja sienas un restes ar sausu sodu. Var arī atstāt pāris karotes sodas atvērtā trauciņā, lai tā absorbētu smakas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment