Tomāti ir sarkanu, oranžu vai dzeltenīgu krāsu dārzeņi, kas parasti tiek izmantoti kā sastāvdaļa dažādos ēdienos. Viņi ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, un tiem ir daudz pozitīvu ietekmi uz veselību.
Tomāti ir arī garšīgi un daudzpusīgi – tos var lietot svaigus salātos, gatavot mērcēs, sulas vai pat iekļaut pastas mērcēs. Tomāti ir populāri dārzeņi visā pasaulē un ir iecienīti gan kulinārijas, gan veselības ziņā.
Tomātus izvēlamies viena izmēra, tos kārtīgi nomazgājam un liekam sterilās burkās. Šai receptei izmantojam trīs burciņas.
Tomāti noslēpumainā marinādē
Pēc tam aplejam ar vārošu ūdeni, un pēc 5 – 7 minūtēm ielejam katliņā, pievienojam katrai burciņai šķīdumu: 2,5 ēdamkarotes sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 5 krustnagliņas, 10 melnie pipari, šķipsniņu malto sarkano piparu, 2 lauru lapas, 2 notīrītas ķiploka daiviņas.
Vārīt, un vārīšanas brīdī šķīdumā ieliet pa 1 ēdamkarotei etiķa esences un šņaba, ielejam burciņā, ietinam un apgriežam otrādi. Uzglabājam, kā ierasts.
[…] Tomāti noslēpumainajā marinādē. Tik garšīgi, ka grūti aprakstīt! […]
[…] Tomāti noslēpumainajā marinādē. Tik garšīgi, ka grūti aprakstīt! […]