Tomātus ziemai pēc šīs receptes marinēju jau ļoti sen un nekad neatteikšos no šiem gardajiem tomātiem ziemai. Ziemā šāda sagatave pazūd no galda vienā mirklī – mana ģimene tos vienkārši dievina, un arī man pašai tie ļoti garšo.
Pagatavot šādus konservētus tomātus ziemai ir pavisam vienkārši!
Tomātus rūpīgi nomazgāju un katru tomātiņu ar zobu bakstāmo viegli sadurstu pie kātiņa vietas.
Pagatavot šādus konservētus tomātus ziemai ir pavisam vienkārši! Tomātus rūpīgi nomazgāju un katru tomātiņu ar zobu bakstāmo viegli sadurstu pie kātiņa vietas. Pēc šīs procedūras tomāti daudz retāk plaisā burkās termiskās apstrādes laikā un parasti vienmēr paliek veseli.
Sagataves gatavoju pusotra litra burkās. Burkas rūpīgi nomazgāju ar sodu, bet nestirilizēju. Vākus iepriekš apleju ar karstu, vārošu ūdeni un turu tajā desmit minūtes.
Ķiplokus nomizoju, bet dilles, mārrutku lapas, ķiršu un upenes lapas rūpīgi noskaloju tekošā ūdenī.
Katrā burciņā lieku vienu diļļu ziedkopu, divas upenes lapas, vienu ķirša lapu, nelielu gabaliņu mārrutka lapas un divas ķiploka daiviņas.
Katrus ķiplokus sagriežu uz pusēm vai četrās daļās – atkarībā no to lieluma.
Divas smaržīgo piparu ogas, šķipsniņu melno piparu graudu, lauru lapu un divas krustnagliņas. Kad visas garšvielas ir saliktas, burkā lieku sagatavotos tomātus un piepildu to cieši līdz pašai malai.
Tādā pašā veidā piepildu arī pārējās burkas. Tomātus neiespiežu ar spēku – tie nav gurķi, tomāti var saplaisāt.
Un, lūk, kāds skaistums sanāk!
Liekam ūdeni vārīties. Uz vienu pusotra litra burku ar tomātiem parasti nepieciešami aptuveni 800 ml ūdens – tas atkarīgs no tomātu lieluma un no tā, cik cieši burka ir piepildīta.
Tagad ar verdošu ūdeni līdz pašai malai apleju burciņas ar tomātiem. Burkas pārklāju ar vākiem un atstāju uz aptuveni 15 minūtēm.
Kamēr tomāti sasilst, gatavojam marinādi. Recepte paredzēta pusotram litram marinādes.
Ņemu pusotru litru karsta ūdens, pievienoju pusotru ēdamkaroti sāls un divsimt gramus cukura.
Neuztraucieties, ka cukura sanāk daudz – gala rezultātā būs ļoti garšīgi.
Lasi vēl: Kāpēc sīpolā saspraust krustnagliņas: franču pavāru dzīves gudrība (padoms)
Šeit pat pieleju simts mililitrus deviņprocentīgā etiķa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Gardi un aromātiski Ziemassvētku cepumiņi, kas gatavi 25 minūtēs: vienkārša recepte no manas māsas
- “Tādus vīriešus var atrast uz ielas!”: latviešu influencere atklāj, kāpēc tieši Itālijā kungi ir tik dāsni (+ VIDEO)
- CSDD svētku laikā būs mainīti darba laiki: 4 dienas gan tehniskās apskates, gan klientu centri būs slēgti
- Astrologs Kristaps Baņķis nāk klajā ar savu prognoze nākamajiem 30 gadiem: kāpēc šis būs izšķirošs laiks
- Braucām vilcienā ar divām kundzītēm gados – jāsaka, ka šis brauciens bija kā paaudžu sacensības
- “Mēs atnācām jūs apsveikt, nevis apmaksāt jūsu banketu” māte noplātīja rokas















