Marinādi lieku uz plīts un uzvāru.
Kamēr marināde vārās, no burkām noleju ūdeni, kurā sildījās tomāti.
Šis ūdens savu funkciju ir izpildījis, tas mums vairs nav vajadzīgs.
Kamēr noleju tomātu ūdeni, marināde jau ir uzvārījusies – viss notiek ātri.
Ar karstu marinādi piepildīju tomātus līdz pašai burku malai.
Burkas aizvākoju ar vākiem un uzreiz cieši aizskrūvēju hermētiski.
Tagad burkas apgriežu otrādi un apsedzu ar kokvilnas dvieli. Šādā stāvoklī, it kā «zem segas», burkas atstāju līdz atdzišanai.
Kad tomāti atdzisuši, lieku tos uzglabāšanai. Tie ļoti labi turas dzīvoklī ilgāku laiku.
Recepte vienai 1,5 litru burkai:
Tomāti tik daudz, cik burkā ietilpst
Viena diļļu ziedkopa
2–3 ķiploka daiviņas
Neliels mārrutka lapas gabaliņš
2 upenes lapas
1–2 ķiršu lapas
1 lauru lapa
2 krustnagliņas
Šķipsniņa melno piparu graudu
2 smaržīgo piparu ogas
Marināde 1,5 litriem ūdens:
1,5 ēdamkarotes sāls
200 grami cukura
100 ml 9% etiķa
Lasi vēl: Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien
Novēlu jums gardas ziemas sagataves!
Tevi noteikti interesēs
- 4 zodiaka zīmes, kuras var piesaistīt lielu veiksmi 2025. gada 25. novembrī
- Vairs nemokos ar kondensātu pagrabā pat ziemā — viena ģeniāla viltība glāba manu ražu no pelējuma un mitruma
- 6 ļoti dīvainas lietas, ko kaķi dara naktī: lielākā daļa saimnieku to pat nenojauš
- Orhidejas aug haotiski un tāpēc nezied: dārznieces metode, kā savaldīt saknes, kas “lien ārā” no poda
- Kāpēc šodien uz ielas jāatrod monētiņa: kas ar to jādara un ko tas nozīmē – senču paražas 25. novembrim
- Vectēvs laukos atklāja veco triku: pelni cementa vietā – recepte, kas tur stiprāk par akmeni










