Marinādi lieku uz plīts un uzvāru.
Kamēr marināde vārās, no burkām noleju ūdeni, kurā sildījās tomāti.
Šis ūdens savu funkciju ir izpildījis, tas mums vairs nav vajadzīgs.
Kamēr noleju tomātu ūdeni, marināde jau ir uzvārījusies – viss notiek ātri.
Ar karstu marinādi piepildīju tomātus līdz pašai burku malai.
Burkas aizvākoju ar vākiem un uzreiz cieši aizskrūvēju hermētiski.
Tagad burkas apgriežu otrādi un apsedzu ar kokvilnas dvieli. Šādā stāvoklī, it kā «zem segas», burkas atstāju līdz atdzišanai.
Kad tomāti atdzisuši, lieku tos uzglabāšanai. Tie ļoti labi turas dzīvoklī ilgāku laiku.
Recepte vienai 1,5 litru burkai:
Tomāti tik daudz, cik burkā ietilpst
Viena diļļu ziedkopa
2–3 ķiploka daiviņas
Neliels mārrutka lapas gabaliņš
2 upenes lapas
1–2 ķiršu lapas
1 lauru lapa
2 krustnagliņas
Šķipsniņa melno piparu graudu
2 smaržīgo piparu ogas
Marināde 1,5 litriem ūdens:
1,5 ēdamkarotes sāls
200 grami cukura
100 ml 9% etiķa
Lasi vēl: Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien
Novēlu jums gardas ziemas sagataves!
Tevi noteikti interesēs
- Vīrs mani aizsūtīja uz laukiem rakt kartupeļus, lai “pilsētnieci iemācītu strādāt” – pastāstīšu ko es izdarīju un kā vēl iemanījos nopelnīt
- Sinoptiķi brīdina par sasalstošu lietu: ”Galvenās laikapstākļu izmaiņas notiks piektdien”
- Pabalsti un pārrēķini 2026.gadā – tiek atgādinātas kādas būs izmaiņas sociālajā jomā
- Tas ir jau “ielikts šūpulī”: ko par jūsu personību un likteni atklāj jūsu nagu forma
- Astrologu prognoze svētkiem: kurām 5 Zodiaka zīmēm Ziemassvētki atnesīs īpašu veiksmi
- CSDD svētku laikā būs mainīti darba laiki: 4 dienas gan tehniskās apskates, gan klientu centri būs slēgti












