Marinādi lieku uz plīts un uzvāru.
Kamēr marināde vārās, no burkām noleju ūdeni, kurā sildījās tomāti.
Šis ūdens savu funkciju ir izpildījis, tas mums vairs nav vajadzīgs.
Kamēr noleju tomātu ūdeni, marināde jau ir uzvārījusies – viss notiek ātri.
Ar karstu marinādi piepildīju tomātus līdz pašai burku malai.
Burkas aizvākoju ar vākiem un uzreiz cieši aizskrūvēju hermētiski.
Tagad burkas apgriežu otrādi un apsedzu ar kokvilnas dvieli. Šādā stāvoklī, it kā «zem segas», burkas atstāju līdz atdzišanai.
Kad tomāti atdzisuši, lieku tos uzglabāšanai. Tie ļoti labi turas dzīvoklī ilgāku laiku.
Recepte vienai 1,5 litru burkai:
Tomāti tik daudz, cik burkā ietilpst
Viena diļļu ziedkopa
2–3 ķiploka daiviņas
Neliels mārrutka lapas gabaliņš
2 upenes lapas
1–2 ķiršu lapas
1 lauru lapa
2 krustnagliņas
Šķipsniņa melno piparu graudu
2 smaržīgo piparu ogas
Marināde 1,5 litriem ūdens:
1,5 ēdamkarotes sāls
200 grami cukura
100 ml 9% etiķa
Lasi vēl: Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien
Novēlu jums gardas ziemas sagataves!
Tevi noteikti interesēs
- Daugavpils radiniecei no bankas konta izzaga 500 eiro un viss tikai dēļ viena klikšķa iekš ”Whatsapp”by Sandra Vīgante
- “Un mēs atkal varēsim runāt…”: meteorologs Toms Bricis pavēsta, ka gaidāmajās brīvdienās mūs sagaida kārtējais pārsteigumsby Laura Andersone
- Daugavpilī 52 gadus vecs vīrietis pēc 8 gadiem bez attiecībām pārcēlās pie sievietes, taču drīz saprata — kopdzīve nav iespējamaby Rinalds Zembergs