Marinādi lieku uz plīts un uzvāru.
Kamēr marināde vārās, no burkām noleju ūdeni, kurā sildījās tomāti.
Šis ūdens savu funkciju ir izpildījis, tas mums vairs nav vajadzīgs.
Kamēr noleju tomātu ūdeni, marināde jau ir uzvārījusies – viss notiek ātri.
Ar karstu marinādi piepildīju tomātus līdz pašai burku malai.
Burkas aizvākoju ar vākiem un uzreiz cieši aizskrūvēju hermētiski.
Tagad burkas apgriežu otrādi un apsedzu ar kokvilnas dvieli. Šādā stāvoklī, it kā «zem segas», burkas atstāju līdz atdzišanai.
Kad tomāti atdzisuši, lieku tos uzglabāšanai. Tie ļoti labi turas dzīvoklī ilgāku laiku.
Recepte vienai 1,5 litru burkai:
Tomāti tik daudz, cik burkā ietilpst
Viena diļļu ziedkopa
2–3 ķiploka daiviņas
Neliels mārrutka lapas gabaliņš
2 upenes lapas
1–2 ķiršu lapas
1 lauru lapa
2 krustnagliņas
Šķipsniņa melno piparu graudu
2 smaržīgo piparu ogas
Marināde 1,5 litriem ūdens:
1,5 ēdamkarotes sāls
200 grami cukura
100 ml 9% etiķa
Lasi vēl: Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien
Novēlu jums gardas ziemas sagataves!
Tevi noteikti interesēs
- Prinča Viljama un Keitas vecākais dēls, princis Džordžs svin 12. jubileju: zināms, kādu dāvanu vecāki sarūpējuši dēlamby Laura Andersone
- Kāpēc sievietēm nevajadzētu steigties aicināt vīrieti pie sevis mājās — vērtīga pieredze, ko guvuby Rinalds Bergmanis
- Saldus un Kuldīga pludo! Meteorologs Martins Bergšteins publisko video liecības no šodienas dabas stihijām, kas gaidāmas visā Latvijāby Laura Andersone