Tomāti ziemai- no šīs receptes es nekad nešķiršos: sanāk ļoti garšīgi marinēti tomāti

 

Marinādi lieku uz plīts un uzvāru.

Kamēr marināde vārās, no burkām noleju ūdeni, kurā sildījās tomāti.

Šis ūdens savu funkciju ir izpildījis, tas mums vairs nav vajadzīgs.

Kamēr noleju tomātu ūdeni, marināde jau ir uzvārījusies – viss notiek ātri.

Ar karstu marinādi piepildīju tomātus līdz pašai burku malai.

Burkas aizvākoju ar vākiem un uzreiz cieši aizskrūvēju hermētiski.

Tagad burkas apgriežu otrādi un apsedzu ar kokvilnas dvieli. Šādā stāvoklī, it kā «zem segas», burkas atstāju līdz atdzišanai.

Kad tomāti atdzisuši, lieku tos uzglabāšanai. Tie ļoti labi turas dzīvoklī ilgāku laiku.

Recepte vienai 1,5 litru burkai:

Tomāti tik daudz, cik burkā ietilpst

Viena diļļu ziedkopa

2–3 ķiploka daiviņas

Neliels mārrutka lapas gabaliņš

2 upenes lapas

1–2 ķiršu lapas

1 lauru lapa

2 krustnagliņas

Šķipsniņa melno piparu graudu

2 smaržīgo piparu ogas

Marināde 1,5 litriem ūdens:

1,5 ēdamkarotes sāls

200 grami cukura

100 ml 9% etiķa

Lasi vēl: Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien

Novēlu jums  gardas ziemas sagataves!