Katliņā ar biezu dibenu uzkarsējam augu eļļu. Sīpolus un ķiplokus nomizojam, smalki sagriežam un liekam katliņā. Maisot, apcepam 1-2 minūtes, kamēr sīpoli un ķiploki kļūst mīksti.
Latviešu astronumerologa Kristapa Baņķa prognozes uz šī gada novembri satrauc sabiedrību
Pēc tam ieberam katliņā sasmalcinātus tomātus.
Maisot, sautējam 5-7 minūtes uz vidējas uguns.
Pielejam karstu ūdeni (vai kartupeļu novārījumu) un pievienojam tomātu pastu.
Zupai pieberam sāli un piparus, uzvārām uz lēnas uguns un turpinām vārīt 10 minūtes.
Pievienojam vārītos kartupeļus un saldo krējumu.
Zupu sakuļam ar blenderi, līdz iegūstam viendabīgu masu.
Smalki sagriežam pētersīļus.
Gatavo zupu pasniedzam karstu, katrai porcijai pievienojot nedaudz saldā krējuma un sasmalcinātus pētersīļus.
Vai tevi ieinteresēja šī brīnišķīgā recepte? Ja tā, ķeries pie gatavošanas, bet pirms tam atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!
Sastāvdaļas:
630 grami tomātu
200 grami kartupeļu
70 grami tomātu pastas
40 grami saldā krējuma (10-15%)
80 grami sīpolu
1 daiviņa ķiploku
1 ēdamkarote augu eļļas
½ tējkarote sāls
Naža gals maltu melno piparu
5 grami pētersīļu
600 mililitri ūdens
Pasniegšanai: pētersīļu saišķītis un nedaudz saldā krējuma
Šī zupa ir sildoša un vienkārša, tā rada komforta sajūtu, kas daudzus piesaista.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 12. decembra Latvijā laika apstākļi mainīsies
- ”Par āra aktivitātēm būs jāaizmirst”: sinoptiķi atklāj tuvāko dienu laika prognozi
- Dzīvojām laimīgi ar Pāvelu divistabu dzīvoklī viss mainījās, kad naktī pie durvīm piezvanīja un tur viņa māte ar koferiem
- “Sākot ar šo mēnesi, mums ir atsevišķi budžeti,” Māris teica, noliekot malā savu krūzi ar neizdzerto kafiju
- Māsa Elīna ar savu ģimeni ievācās dzīvoklī man pretī; sākumā palūdza izņemt bērnu no skolas, vēlāk jau noteica ko man darīt – ko mēs no šī ieguvām
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs









