Katliņā ar biezu dibenu uzkarsējam augu eļļu. Sīpolus un ķiplokus nomizojam, smalki sagriežam un liekam katliņā. Maisot, apcepam 1-2 minūtes, kamēr sīpoli un ķiploki kļūst mīksti.
Latviešu astronumerologa Kristapa Baņķa prognozes uz šī gada novembri satrauc sabiedrību
Pēc tam ieberam katliņā sasmalcinātus tomātus.
Maisot, sautējam 5-7 minūtes uz vidējas uguns.
Pielejam karstu ūdeni (vai kartupeļu novārījumu) un pievienojam tomātu pastu.
Zupai pieberam sāli un piparus, uzvārām uz lēnas uguns un turpinām vārīt 10 minūtes.
Pievienojam vārītos kartupeļus un saldo krējumu.
Zupu sakuļam ar blenderi, līdz iegūstam viendabīgu masu.
Smalki sagriežam pētersīļus.
Gatavo zupu pasniedzam karstu, katrai porcijai pievienojot nedaudz saldā krējuma un sasmalcinātus pētersīļus.
Vai tevi ieinteresēja šī brīnišķīgā recepte? Ja tā, ķeries pie gatavošanas, bet pirms tam atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!
Sastāvdaļas:
630 grami tomātu
200 grami kartupeļu
70 grami tomātu pastas
40 grami saldā krējuma (10-15%)
80 grami sīpolu
1 daiviņa ķiploku
1 ēdamkarote augu eļļas
½ tējkarote sāls
Naža gals maltu melno piparu
5 grami pētersīļu
600 mililitri ūdens
Pasniegšanai: pētersīļu saišķītis un nedaudz saldā krējuma
Šī zupa ir sildoša un vienkārša, tā rada komforta sajūtu, kas daudzus piesaista.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Stipras lietusgāzes un spiediena svārstības: ļaudis brīdina par laikapstākļu izmaiņām – kad snigs?
- Kādā Preiļu veikalā redzēju kā darbinieks no banānu kastēm ņem ārā mazus maisiņus: atklāju kas tie bija
- No 1. janvāra stāsies spēkā ātruma ierobežojums gājējiem – skaidrojam kurā valstī
- Šāda situācija raksturīga pēdējo gadu tendencēm… Meteorologs Toms Bricis prognozē sala, sniega un kārtīgas ziemas iestāšanos Latvijā
- Mans franču draugs reiz pagatavoja šīs dievīgās smalkmaizītes: pildītas ar mascarpone un citronu krēmu
- “Šis bija grūts periods…”: aktrise Rēzija Kalniņa atklāj pēdējā gada laikā notikušo







