Tomātu mērce kā pie “itāļu vecmāmiņas”: vienkārša recepte, kuru tev prasīs daudzi

Tomātu mērci var viegli iegādāties lielveikalā, taču tā būs daudz garšīgāka, ja pagatavosiet to no jauna no pašu rokām atlasītiem produktiem.

Džūlija Ardizzone atklāja, kā tieši “itāļu vecmāmiņas” gatavo tomātu mērci, kuru var izmanto neskaitāmi daudziem ēdieniem.

“Tieši tā mani iemācīja gatavot tomātu mērci mana sicīliešu vecmāmiņa – bez tehnikas un ātri vien. Nav nekā labāka par mājās gatavotas tomātu mērces garšu, īpaši, ja ar to pārlej bagātīgu porciju makaronu vai uzsmērē uz picas,” norāda Ardizzone.

Gatavojot mērci mājās, jūs varat izmantot svaigus un kvalitatīvus produktus – nogatavojušos tomātus, ķiplokus, sīpolus, olīveļļu, garšaugus u.c. Tas nodrošina labāku garšu un aromātu, salīdzinot ar veikalā nopērkamajām mērcēm, kas bieži satur konservantus un mākslīgas piedevas.

Gatavojot mērci pašam, jūs varat pilnībā kontrolēt tās sastāvu. Jūs varat pielāgot sāls, cukura un eļļas daudzumu, kā arī pievienot vai izslēgt dažādas sastāvdaļas pēc savas gaumes un diētas vajadzībām. Tas ir īpaši svarīgi tiem, kas vēlas izvairīties no pārmērīga cukura, nātrija vai neveselīgām piedevām.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Ķeramies klāt receptei!

Pagatavošana

Sākumā tomātus apmēram uz piecām minūtēm iemērc bļodā ar verdošu ūdeni. Tad ūdeni notecina, tomātus nomizo un sagriež gabaliņos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment