Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi, parasti tas aizņem apmēram piecas minūtes. Pannā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem pievieno sagrieztus tomātus, samaisa un pievieno šķipsniņu sāls, kā arī cukuru.
Atstājiet maisījumu uz lēnas uguns vārīties 15-20 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz tomāti sadalās un mērce sabiezē.
Lasi vēl: Rudens pienācis un lilijas ir noziedējušas: īstais laiks tās aprūpēt
Pievieno svaigas bazilika lapiņas vai oregano pēdējās 10 vārīšanas minūtēs, lai saglabātu garšaugu svaigumu un aromātu.
Ja vēlaties, lai mērce ir ļoti gluda, izmanto rokas blenderi, lai to sasmalcinātu līdz vienmērīgai konsistencei. Pretējā gadījumā varat to atstāt biezāku ar dažiem tomātu gabaliņiem, kā tas ir tradicionāli.
Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešams:
Tomāti – 1 kg
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Sīpols – 1
Sāls – 1 tējkarote
Ķiploka daiviņas, smalki sakapātas – 3
Cukurs – 1 tējkarote cukura (pēc izvēles, lai noņemtu skābumu)
Baziliks – pēc garšas
Mājas gatavotā mērce izceļas ar dabīgu un svaigu garšu, ko ir grūti atdarināt rūpnieciski ražotajos produktos. Īpaši, ja izmanto sezonas tomātus un svaigus garšaugus, mērce iegūst bagātīgāku un autentiskāku garšu.