Šī recepte jūs iepriecinās ar savu bagātīgo garšu. Mārrutku sakne piešķirs spēku, bet sarkanie pipari – vieglu pikantumu. Rezultātā iegūst mēreni pikantu un uzmundrinošu ēdienu.
Sastāvdaļas:
- Ūdens – 1 litrs;
- Sāls – 2 ēdamkarotes;
- Cukurs – 5 ēdamkarotes;
- Etiķis 9% – 4 ēdamkarotes;
Garšvielas:
- Dilles (lietussargu) – 1 gab.;
- Mārrutku sakne – pēc garšas;
- Sinepju sēklas – 0,5 tējkarotes;
- Melnie pipari – 10-15 gab.;
- Lauru lapa – 1 gab.;
- Ķiploks – 2 daiviņas;
- Paprika – pēc izvēles;
- Asi pipari – pēc garšas.
Pagatavošana:
Gurķus, tomātus un zaļumus rūpīgi nomazgāju. Burkas apakšā saberu garšvielas: mārrutku sakni sagriezu aplīšos, bet ķiploku ziedlapiņās. Izmantoju diļļu kātus, jo tie ir aromātiskāki, un pievienoju pārējās garšvielas. Tālāk lieku gurķus, tad tomātus. Lai tie, ielejot karsto marinādi, nepārsprāgtu, katru tomātu sadurstu ar zobu bakstāmo.
Burkas ir gatavas. Tagad jāpagatavo marināde. Novietojiet katliņu uz plīts un uzkarsējiet šķidrumu līdz vārīšanās temperatūrai. Ielejiet karsto marinādi burkās, ļaujiet tai atdzist.
Lasi vēl: Sākot ar 1. septembri, visiem ”Swedbank” klientiem būs spēkā vairāki jauni noteikumi un izmaiņas
Pēc tam ielejiet to atpakaļ katliņā, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un visbeidzot pievienojiet etiķi. Ielejiet marinādi burkās un cieši aizveriet vākus. Pārbaudiet hermētiskumu, apgriežot burkas otrādi. Kad tās atdziest, varat tās novietot pagrabā. Šo sortimentu var uzglabāt arī istabas temperatūrā. Lai veicas konservēšanā!