Toms Bricis nācis klajā ar ilgi gaidītajiem jaunumiem par pavasari! Drīz varēsim atvadīties no ziemas?

Apkopojot diennakts vidējo temperatūru, kas jau vairākas dienas Kurzemē, kā arī valsts dienvidos un Rīgā ir virs nulles, un ņemot vērā prognozes līdz sestdienai, var secināt, ka meteoroloģiskais pavasaris ir iestājies šajos minētajos reģionos 12. februārī.

 

Meteoroloģiskā pavasara sākums ir tikai un vienīgi faktisko novērojumu jautājums, kas balstās uz vidējo atmosfēras temperatūru. Tomēr tas nenozīmē, ka tuvākajās dienās klimats pastāvīgi kļūs arvien siltāks un atgādinās par pavasari.

 

Meteoroloģiskā pavasara sākums tiek noteikts tad, ja vidējā diennakts gaisa temperatūra paliek virs nulles grādiem pēc Celsija skalas nepārtraukti piecas dienas, un šo dienu sarakstā iekļaujas pirmā no šīm dienām.

 

Nākamajā svētdienā gaidāma temperatūras pazemināšanās visā Latvijā, kopā ar sala atkārtotu parādīšanos. Ilgtermiņa prognozēs paredzams, ka sals turpināsies arī nākamās nedēļas sākumā, bet pēc tam gaidāma sasilšanas tendence.

 

Ceturtdien Latvijā gaidāms dažāda veida nokrišņi, tostarp lietus un slapjš sniegs, bet austrumu reģionā varētu būt sniegs. Nakts laikā nokrišņi būs minimāli, bet dažviet varētu līt un snigt. Turklāt atsevišķās vietās var pastiprināties migla.

 

Lielākajā daļā Latvijas novadu minimālā gaisa temperatūra būs no -1 līdz 2 grādiem, bet austrumu reģionā varētu sasniegt būtiski zemāku vērtību, līdz pat -5 grādiem.

Lasi arī: Šo trīs zvaigžņu zīmju pārstāvju dzīvi sākot ar nākamo nedēļu pamatīgi mainīs kāda persona no pagātnes

Lasi arī: Sals nekaitēs: ko nepieciešams stādīt dārzā martā

Visas dienas garumā debesis būs pārsvarā mākoņainas. Nokrišņi galvenokārt gaidāmi Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē dienas sākumā.

 

Savukārt, pēcpusdienai ejot, nokrišņu zona paplašināsies, ietverot arī atlikušos Vidzemes un Latgales reģionus, kur prognozēts slapja sniega un snigšanas sajaukums. Vietām snigšana būs mērena līdz spēcīga.

 

Arī interesanti: Sievietes ar šādiem vārdiem ir dzimušas, lai valdītu pār pasauli: spēcīgas, veiksmīgas un līderes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment