Mājas tortes pagatavošana:
Bļodā iesitam olas, pievienojam vaniļas un parasto cukuru, kā arī sāli. Ar miksera palīdzību kārtīgi sakuļ, līdz tiek iegūta balta masa. Pie sakultās olu masas pievienojam izkausētu sviestu un turpinām kult, līdz tiek iegūta viendabīga masa.
Iegūtajai masai pievienojam jogurtu. Atkal sakuļam, lai iegūtu viendabīgu masu. Pakāpeniski masai pievienojam miltus un cepamo pulveri, samaisām, lai mīklā nebūtu miltu kunkulīšu.
Daļu mīklas liekam cepamajā formā (28×19 cm), virsu vienmērīgi izlīdzinām. Neaizmirstam pirms tam formā ielikt cepampapīru.
Uz mīklas uzliekam 8 karotes zemeņu ievārījuma. Izmantojot dakšiņu, izveidojam ievārījuma un mīklas rakstu. Pa virsu uzlejam mīklas otru daļu. Līdzīgi izklāj pārējo ievārījumu un izveido vienkāršu zīmējumu.
Torte jācep 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.
Stāsts par vienu pili: kur tika filmēts slavenais seriāls “Dauntonas abatija”
Pēc pagatavošanas iesakām apsmērēt tortes virsmu ar zemeņu ievārījumu. Tortes dekorēšanai var izmanot šokolādes vai kokosriekstu skaidiņas.
Tevi noteikti interesēs
- Pamanīju, ka vīramāte Biruta kaut ko ieber manai tējai, tāpēc samainīju krūzes – stāstu visu kas notika
- Cik gan kauns man dažreiz ir par sievietēm: stāstu, kāpēc
- Kāpēc mīloši vecāki jūtas vientuļi vecumdienās
- “Tāpēc latviešu sievietes ir redzamas no tālienes”: mēs neizskatāmies pēc eiropiešu sievietēm vairāku iemeslu dēļ
- Sniegs ”gāzīsies” no debesīm agrāk nekā iepriekš: sinoptiķis nosauc precīzu īstas ziemas iestāšanās datumu
- 12 iemesli, kāpēc savā dārzā tev vajadzētu ielikt ziepju gabalu