Mājas tortes pagatavošana:
Bļodā iesitam olas, pievienojam vaniļas un parasto cukuru, kā arī sāli. Ar miksera palīdzību kārtīgi sakuļ, līdz tiek iegūta balta masa. Pie sakultās olu masas pievienojam izkausētu sviestu un turpinām kult, līdz tiek iegūta viendabīga masa.
Iegūtajai masai pievienojam jogurtu. Atkal sakuļam, lai iegūtu viendabīgu masu. Pakāpeniski masai pievienojam miltus un cepamo pulveri, samaisām, lai mīklā nebūtu miltu kunkulīšu.
Daļu mīklas liekam cepamajā formā (28×19 cm), virsu vienmērīgi izlīdzinām. Neaizmirstam pirms tam formā ielikt cepampapīru.
Uz mīklas uzliekam 8 karotes zemeņu ievārījuma. Izmantojot dakšiņu, izveidojam ievārījuma un mīklas rakstu. Pa virsu uzlejam mīklas otru daļu. Līdzīgi izklāj pārējo ievārījumu un izveido vienkāršu zīmējumu.
Torte jācep 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.
Stāsts par vienu pili: kur tika filmēts slavenais seriāls “Dauntonas abatija”
Pēc pagatavošanas iesakām apsmērēt tortes virsmu ar zemeņu ievārījumu. Tortes dekorēšanai var izmanot šokolādes vai kokosriekstu skaidiņas.
Tevi noteikti interesēs
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Mans vīrs aizmirsa telefonu un aizgāja – viens zvans no “kolēģa” izdzēsa 20 gadus manā dzīvē
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Bukmeikeri atklāj savas prognozes par “X Faktora” sestās sezonas uzvarētāju: ”Ar 50% varbūtību”
- “Omniva”, “DPD” un “Venipak” brīdina visus iedzīvotājus: ”To ir jāizdara pēc iespējas ātrāk”
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs











