Tradicionālais itāļu Ziemassvētku kēkss – gardums, kuru vajag pamēģināt ikvienam

Pagatavošana:

1. Sajauciet raugu ar 2 ēdamkarotēm cukura. Tam pievieno 3-4 ēdamkarotes silta piena. Tad pievieno 2 ēdamkarotes miltus un kārtīgi samaisa. Atstāj masu aptuveni uz 15 minūtēm, līdz parādās mazi burbuļi mīklas virspusē.

2. Iesijā 2 glāzes miltus mīklā. Mīklai pievieno siltu pienu un labi samaisi. Mīklai uz doto brīdi jābūt staipīgai! Pievieno sagatavoto raugu.

3. Uzmanīgi samaisi mīklu līdz viendabīgai masai. Atstāj mīklu uz 1-2 stundām, līdz tā uzceļas.

4. Sakul olas, pievieno olas dzeltenumus, visu samaisi un pievieno mīklai. Turpat pievieno mīkstu sviestu, kas sagriezts gabaliņos, kā arī cukuru.

5. Pievieno vēl 3 glāzes miltus, cukuru un garšvielas. Garšvielas nežēlo! Aromātam var pievienot 2 ēdamkarotes konjaku vai rumu, tas turklāt piešķirs kēksam īpašu garšu.

6. Labi samaisītu mīklu noliec atpūtināt uz 2 stundām siltā vietā.

7. Sagriez sukādes un žāvētos augļus nelielos gabaliņos. Var pievienot arī sagrieztus riekstus. Tad pievieno tvaicētas rozīnes.

 

8. Vēlreiz samaisi mīklu. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, ieliec tajā mīklu un atstāj mīklu uz 1 stundu, lai tā paceļas. Pēc tam cep kēksu 180 grādu temperatūrā aptuveni 45-50 minūtes.

 

9. Ziemassvētku kēksu var rotāt ar sakultu olas baltumu un riekstiem, var arī vienkārši apsmērēt mīklu ar olas dzeltenumu pirms ievietošanas cepeškrāsnī.

Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)

Jūs varat arī izkausēt marmelādi ar nelielu ūdens daudzumu mikroviļņu krāsnī un dekorēt ar to kēksa virsmu! Tas būs spilgti un ļoti neparasti. Rieksti un visi žāvēti augļi arī noderēs dekorēšanas procesā!

 

Mēs apsolām, ka šīs kļūs par vienu no tavām mīļākajām kēksu receptēm. Sevišķi svētkos

 

 

 

 

 

Padalies ar šo recepti, lai par to uzzina arī tavi draugi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment