Tradicionālie salāti ar modernu akcentu – krabju salātu recepte

Krabju salāti ir klasisks ēdiens, ko bieži gatavo svētku reizēs, bet ar dažām izmaiņām var piešķirt tiem modernu akcentu. Šī recepte apvieno tradicionālās sastāvdaļas ar dažām neparastām, kas piedod salātiem jaunu garšu un struktūru.

Sastāvdaļas krabju salātiem

Krabju gaļa (vai krabju nūjiņas) — 150 g

Konservēta kukurūza — 100 g

Svaigs gurķis — 80 g

Avokado — 1 gabals

Čia sēklas — 1 ēdamkarote

Olīveļļa — 2 ēdamkarotes

Citrona sula — 1 ēdamkarote

Jūras sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Dilles vai kinza — pēc izvēles

Salātu pagatavošanas gaita

Sagatavojiet krabju gaļu – ja izmantojat krabju nūjiņas, sagrieziet tās mazākos gabaliņos. Ja izmantojat svaigu krabju gaļu, uzmanīgi noņemiet čaulas atliekas un viegli atdaliet gaļu.

Sagrieziet dārzeņus – gurķi un avokado sagrieziet nelielos kubiņos. Avokado piešķirs krēmīgu tekstūru, savukārt gurķis saglabās salātiem svaigumu.

Apvienojiet sastāvdaļas – sajauciet krabju gaļu, kukurūzu, gurķi un avokado lielā bļodā. Pievienojiet čia sēklas, kas piešķirs interesantu tekstūras akcentu un bagātinās ēdienu ar uzturvielām.

Pagatavojiet mērci – citrona sulu sajauciet ar olīveļļu, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pārlejiet salātus ar sagatavoto mērci un viegli samaisiet, lai visas sastāvdaļas pārklātos ar eļļu un citronu sulu.

Ja vēlaties, salātus varat pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem, piemēram, dillēm vai kinzu, kas piešķirs vēl vairāk svaiguma un krāsas. Šos salātus var pasniegt kā vieglu uzkodu vai kā papildinājumu pie galvenā ēdiena. Avokado un čia sēklas piešķir modernu pieskaņu, bet krabju gaļa un kukurūza uztur klasisko garšu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Šādi salāti būs gan atsvaidzinoši, gan uzturvielām bagāti, lieliski piemēroti modernam svētku galdam. Noteikti izmēģiniet šo recepti un dalīties ar viedokli komentāros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment