Traģēdija Jūrmalā: mirušā zīdaiņa vecmāmiņas viedoklis ir skarbs

Policija lēma abiem vecākiem nepiemērot drošības līdzekli, kas būtu saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šo lēmumu policisti skaidro ar izmeklēšanas laikā iegūto informāciju par apstākļiem tieši pirms nelaimes gadījuma, kā arī faktu, ka, neskatoties uz to, ka ģimene mita sociālajā namā, šī bija pirmā likumsargu un vecāku tikšanās. Policijā nav informācijas, ka būtu lietots alkohols vai tā būtu nelabvēlīga ģimene. Acīmredzot, notikusi ļauna sagadīšanās, ka neviens no vecākiem neatradās istabā, kurā bija bērns, norādīja policijā.

Savukārt bojāgājušā vecmāmiņa norāda, ka cilvēku komentāri par notikušo ir klaji melīgi un ģimene nebūt neesot nelabvēlīga.

Lasi vēl: Vilciens letāli notriec jaunu sievieti; “Latvijas Dzelzceļš” pārstāvji paziņo traģēdijas iemeslu

Kundze gan neslēpj sašutumu, ka dome ģimenei, kurā aug tik mazi bērni, piešķīrusi dzīvokli nama augšstāvā. Dzīvokļos esot ļoti slikta ventilācija, tādēļ šaurajos mitekļos trūkstot gaisa. Līdz galam atvērti logi vasarās esot nepieciešamība nevis neuzmanība. Ja atbildīgie tuvākajā laikā nepiedāvāšot citu, drošāku dzīvesvietu, sirmgalve draud pašrocīgi ielauzties kādā no šobrīd tukšajiem pirmā stāva dzīvokļiem.

Likumasargi turpina traģēdijas izmeklēšanu un saka, ka pilnīgu skaidrību par tālāku rīcību viesīs tiesu medicīnas eksperta atzinums par bērna nāves cēloni. Ja pierādīsies, ka zīdainis miris nelaimes gadījuma rezultātā, to, kādu sodu saņems vecāki, tālāk lems prokurors.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment