Lai nepieļautu pīrāga virspuses apdegšanu, pārklājiet pīrāgu ar samitrinātu papīru.
Baltie rīsi kļūs balti, ja vārīšanas laikā tiem pievienosiet nedaudz etiķa.
Lai sagrieztu cieti vārītu olu, samitriniet naža asmeni aukstā ūdenī. Šādā veidā dzeltenums nesadrups.
Ja buljonā iemetīsiet ledus gabaliņu un novedīsiet to līdz vārīšanās temperatūrai, buljons būs caurspīdīgs.
Vārītas pupiņas nekļūs tumšākas, ja tās vārot neliksiet virsū vāku.
Liellopu gaļa nebūs cieta, ja pirms gatavošanas to 30 minūtes marinēsiet majonēzē.
Baklažāni nebūs nepatīkami rūgti, ja tos sagriezīs nelielos gabaliņos, sālīs un pirms gatavošanas ļaus tiem kādu laiku nostāvēties. Neaizmirstiet pēc tam baklažānus noskalot aukstā ūdenī.
Ja maltai kafijai pievienosiet šķipsniņu sāls, pagatavotais dzēriens būs daudzkārt gardāks!
Lai cepeškrāsnī cepta gaļa iegūtu gardu garoziņu, pietiek to virsū apsmērēt ar granātābolu sulu, atšķaidītu konjaku vai sausu vīnu.
Cieta gaļa būs mīkstāka, ja buljonam pievienosiet banāna miziņu un gatavosiet gaļu kopā ar to.
Maizes drupatas vietā izmantojiet maltus riekstus – garša ir neaprakstāma! Un tas ir daudz veselīgāk nekā rīvmaize.
Lasi vēl: Gada laikā meitene pilnībā mainīja savu dzīvi un kļuva par fitnesa zvaigzni
Uzkarsējiet šķīvjus, pirms tajos liekat karstus ēdienus, un atdzesējiet tos, pirms pasniedzat aukstos. Tik vienkāršs triks, un garša kļūs intensīvāka, svaigums netiks zaudēts.
Tikko pagatavota gaļa nav jāpasniedz uzreiz: ļaujiet tai nedaudz atdzist un iegūt garšas pilnību.
Pirms zupu noņemat no uguns, pievienojiet tai nedaudz svaigas burkānu, kāpostu vai tomātu sulas. Tas uzlabos zupas garšu un bagātinās to ar vitamīniem.
Vaniļa ir lieliska garšviela dārzeņu salātu mērcēm. Izmēģiniet!
Izmantojiet citronu sulu ēdienos, daļēji aizstājot ar to sāli. Tā ir laba asinsspiediena regulēšanai, jūs nepārsālīsiet ēdienu, un citrusaugļu garša piešķirs ēdienam izsmalcinātu aromātu.
Gatavojiet tikai ar sausām rokām.