Triks, kā dažu sekunžu laikā atbrīvoties no pārmērīga sīpolu rūgtuma un aromāta

Sīpolu raksturīgā smarža daudziem cilvēkiem nepatīk, tomēr tas nav iemesls, lai atteiktos no šīs sastāvdaļas izmantošanas ēdiena gatavošanā.

Galu galā ir daudz kulinārijas triku, kas palīdz atbrīvoties no nepatīkamās rūgtās garšas un specifiskā aromāta. Pastāstīsim par populārākajiem trikiem un to trūkumiem, kā arī atbildēsim uz jautājumu, ko darīt, lai atrisinātu šo problēmu.

Mērcēšana ūdenī

Lai noņemtu sīpolu smaržu, ieteicams tos ievietot ūdenī un kādu laiku tur viņus atstāt. Vienīgā problēma ir tā, ka pēc šādas procedūras var palikt sīpolam raksturīgais rūgtums.

Apvārīšanās ar verdošu ūdeni

Dažas saimnieces sagriež sīpolu šķēlītēs un aplej to ar verdošu ūdeni. Papildus apdegšanas riskam pastāv vēl viena iespējama neērtība: dārzenis var mainīt savu struktūru.

Kā no sīpoliem atbrīvoties no smakas un rūgtuma

Vislabākais variants ir sagriezt sīpolu šķēlēs un 45 sekundes turēt zem tekoša silta ūdens 60-70 grādu temperatūrā. Šādā veidā jūs paātrināsiet produktā notiekošās ķīmiskās reakcijas un atbrīvosieties no rūgtuma un asā sīpolu “aromāta”.

Pievienojiet sāli

Ja mērcēšana ūdenī nepatīk, varat jā risinājumu izmantot parastu sāli. Pārkaisiet sīpolus ar sāli un ļaujiet viņiem nostāvēt 5-10 minūtes. Pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni. Sāls izvelk mitrumu no sīpoliem, kas samazina to intensīvo aromātu un rūgtumu.

Saldēšana

Ielieciet sīpolus saldētavā uz dažām minūtēm. Pēc tam ātri izņemiet un izmantojiet. Saldēšana samazina spēcīgo aromātu un rūgtumu, jo šajā procesā sīpoli kļūst mīkstāki.

Izmēģiniet kādu no šīm metodēm, un jūs ātri atbrīvosities no pārmērīgā sīpolu rūgtuma un aromāta, sagatavojot tos lietošanai savos ēdienos!

Leave a Comment