Trīs gadus es apskaudu kaimiņa ražu. Bet beidzot viņa man izstāstīja visus trikus. Tagad gurķi raža ir tik liela, ka nezinu kur likt

 

Noslēpums nr. 1

Mana kaimiņa gurķu raža ir par kārtu lielāka nekā manējā. Ilgu laiku kautrējos pajautāt, kāds ir noslēpums, un beidzot nolēmu. Labā sieviete no tā neizdarīja noslēpumu, un noslēpums bija parastajās maizes garozās, no kurām, izrādās, tiek gatavota barība. Ņem spaini un gandrīz līdz augšai piepilda ar sagrieztām melnas maizes garozām.

To visu pārlej ar ūdeni, kas iepriekš vārīts, un liek virsū vāku. Tā kā viss notiek vasarā, spainīti noliek saulē un gaida rezultātu. Sagaidot tieši nedēļu, izkāš, ņem vienu daļu rauga, pievieno trīs – ūdeni. Un pa puslitram zem katras saknes gurķus laista līdz sezonas beigām.

Noslēpums Nr. 2

To vispār grūti nosaukt par noslēpumu, vienkārši jāievēro noteikti noteikumi. Novāc ražu reizi desmit dienās un pēc tam veic vienkāršas procedūras. Visi dzinumi, uz kuriem tiek vākta raža, ir jānoņem.

Jāpaliek tikai tiem, uz kuriem ir jauni augļi. Tagad zem katra krūma jānovieto divas ēdamkarotes minerālmēslu. Tad mēslojumu ielej ar ūdeni, kuram obligāti jābūt siltam, un katram krūmam nepieciešamajam daudzumam jābūt pieciem litriem. Būs pavisam brīnišķīgi, ja šo procedūru papildinās augu apstrāde ar līdzekli pret kaitēkļiem. Ja šos vienkāršos paņēmienus veiks ik pēc 10 dienām, gurķu raža nemainīgi būs liela.

 

Noslēpums #3

Ja gurķus sēj tieši zemē, augsnei jau jābūt siltai. Kā to var noteikt? Kad uz ābeles uzzied ziedi, tas jau ir laiks. Bet tas ir ja dārzeņus stādāt siltumnīcā. Tagad viss būs atkarīgs no tā, vai gurķus laistīsiet pareizi. Ja gurķi ir pīti uz zemes, tad var laistīt ar nostādinātu ūdeni.

Ja gurķi ir sasieti, tad ir jālaista zem katras saknes. Reizi pusgadā mēslojiet ar mēslojumu, kas pagatavots no vistu mēsliem. Citā laikā krūmus var apsmidzināt ar šķīdumu, kas pagatavots no pelniem. Visas procedūras jāveic vakarā vai mākoņainā dienā.

Es ceru, ka šādi padomi palīdzēs jums sasniegt augstu ražu visas vasaras un pat rudens laikā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment