Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iesmērē veidni ar sviestu.
Pievieno sasmalcinātus (var blenderī) šokolādes cepumus un izkausētu sviestu, maisa, līdz masa atgādina slapjas smiltis. Ievieto veidnē un cep 8 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
Krēmsieru saputo līdz gludai un gaisīgai masai, 2 līdz 3 minūtes.
Pievieno skābo krējumu, cukuru, olas un vanilīnu. Samaisīt. Siera kūkas masu ielej atdzisušajā veidnē.
Ielieciet visu cepeškrāsnī un cepiet no 1 stundas līdz 1 stundai 10 minūtēm, vai līdz brīdim, kad virspuse izskatās sastingusi.
Izņemiet un atdzesējiet siera kūku. Liek ledusskapī uz 8 stundām.
Bļodiņā ieberiet šokolādes skaidiņas un iebiezināto pienu, un ievietojiet mikroviļņu krāsnī. Uzkarsē 15 sekunžu intervālos, līdz šokolāde pilnībā izšķīst.
Lasi vēl: Alvejai ir pārsteidzoši ziedi: kā panākt, lai augs uzzied
Ļauj glazūrai atdzist 2-3 minūtes. Pārlej siera kūku un vienmērīgi izklāj pa virsmu.
Ielieciet atpakaļ ledusskapī, lai glazūra labi sastingst.
Tas arī viss! Garšīgā šokolādes siera kūka ir gatava!
Tevi noteikti interesēs
- Daugavpils stacija – vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Es nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirstby Rinalds Bergmanis
- Mans jaunais kavalieris Rolands katru nedēļu lūdz naudu, apgalvojot, ka jāpalīdz mammai — tagad domāju kā man uz to reaģētby Rinalds Bergmanis
- Gudrā kartupeļu stādīšana “holandiešu metodē”: tā dod karalisku ražu pat nabadzīgā augsnēby Laura Blūma