Ēdiena standartu aģentūra savā mājaslapā skaidro: “Kad kartupeļus ievieto ledusskapī, ciete tajos pārveršas cukuros. Kad kartupeļi pēcāk tiek gatavoti augstā tempeartūrā, šie cukuri savienojas ar aminoskābi asparagīnu, kopā veidojot bīstamu ķimikāliju – akrilamīdu.”
Akrilamīds ir bīstama viela, ko var atrast dažādos plastmasas izstrādājumos, papīrā, krāsās un ēdiena iepakojumos. Pētījumos atklājies, ka tās nonākšana cilvēka ķermenī ievērojami palielina risku saslimt ar vēzi vairākos tā paveidos.
Svaigus kartupeļus vajadzētu uzglabāt vēsā, sausā vietā – bet noteikti ne ledusskapī.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Tētis novēlēja Valmieras māju abām māsām – pusi uz pusi: Anna uzreiz gribēja to pārdot, bet Elizabete bija kategoriski pret…by Laura Andersone
- Noslēpumainie ziemas brīdinājumi: kāpēc kapsētu ziemas laikā labāk apiet ar līkumuby Sandra Vīgante
- Saules bērni, mājas laime, naudas magnēti: kāpēc rudie kaķi ir tik īpaši – ticējumi un novērojumiby Laura Andersone