Ēdiena standartu aģentūra savā mājaslapā skaidro: “Kad kartupeļus ievieto ledusskapī, ciete tajos pārveršas cukuros. Kad kartupeļi pēcāk tiek gatavoti augstā tempeartūrā, šie cukuri savienojas ar aminoskābi asparagīnu, kopā veidojot bīstamu ķimikāliju – akrilamīdu.”
Akrilamīds ir bīstama viela, ko var atrast dažādos plastmasas izstrādājumos, papīrā, krāsās un ēdiena iepakojumos. Pētījumos atklājies, ka tās nonākšana cilvēka ķermenī ievērojami palielina risku saslimt ar vēzi vairākos tā paveidos.
Svaigus kartupeļus vajadzētu uzglabāt vēsā, sausā vietā – bet noteikti ne ledusskapī.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc, sasniedzot 60 gadus, es pārstāju rīkot svinības un aicināt ciemos vecos draugusby Sandra Vīgante
- Es bietes vāru tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; radinieki šo metodi izmanto jau ilgu laikuby Jeļena Kuzmenko
- Katru reizi – jauna burciņa no laukiem: neēdam, krājam, bet pateikt “nē” neprotamby Rinalds Bergmanis