Ēdiena standartu aģentūra savā mājaslapā skaidro: “Kad kartupeļus ievieto ledusskapī, ciete tajos pārveršas cukuros. Kad kartupeļi pēcāk tiek gatavoti augstā tempeartūrā, šie cukuri savienojas ar aminoskābi asparagīnu, kopā veidojot bīstamu ķimikāliju – akrilamīdu.”
Akrilamīds ir bīstama viela, ko var atrast dažādos plastmasas izstrādājumos, papīrā, krāsās un ēdiena iepakojumos. Pētījumos atklājies, ka tās nonākšana cilvēka ķermenī ievērojami palielina risku saslimt ar vēzi vairākos tā paveidos.
Svaigus kartupeļus vajadzētu uzglabāt vēsā, sausā vietā – bet noteikti ne ledusskapī.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc patiesībā bieži nedrīkst apciemot aizsaulē aizgājušo radinieku atdusas vietasby Sandra Ločmele
- 8. jūnijs senos senču ticējumos: 4 lietas, kas jādara šajā dienā, lai piesaistītu labklājību un veiksmiby Laura Kārkliņa
- Ja putns pie jūsu loga pieklauvē vai ietriecas tajā, tas patiesībā nav tikai negadījums, bet gan būtiska zīmeby Rinalds Bergmanis