Ēdiena standartu aģentūra savā mājaslapā skaidro: “Kad kartupeļus ievieto ledusskapī, ciete tajos pārveršas cukuros. Kad kartupeļi pēcāk tiek gatavoti augstā tempeartūrā, šie cukuri savienojas ar aminoskābi asparagīnu, kopā veidojot bīstamu ķimikāliju – akrilamīdu.”
Akrilamīds ir bīstama viela, ko var atrast dažādos plastmasas izstrādājumos, papīrā, krāsās un ēdiena iepakojumos. Pētījumos atklājies, ka tās nonākšana cilvēka ķermenī ievērojami palielina risku saslimt ar vēzi vairākos tā paveidos.
VIDEO:
Svaigus kartupeļus vajadzētu uzglabāt vēsā, sausā vietā – bet noteikti ne ledusskapī.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Rīgas dome plāno ieviest jaunas izmaksas, kas no 2026.gada maija būtiski ietekmēs tūkstošiem dzīvokļu īrnieku Rīgā
- Priekšnieks (50) izsauca mani uz kabinetu, bet kad viņš man uzdeva jautājumu par dekrētu – es uzrakstīju atlūgumu
- ”Es netieku klāt savai paciņai pakomātā”: daudzi cilvēki ļoti neapmierināti ar paku piegādēm tieši dēļ viena iemesla
- Bagātīgas Ziemassvētku kaktusa ziedēšanas noslēpums: eksperti skaidro, kā un kad to pareizi laistīt
- Kāpēc viņas atsakās no laulībām: 4 iemesli, kāpēc sievietēm patiesībā nav vajadzīgas attiecības un kāda ir to priekšrocība
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi






