Ēdiena standartu aģentūra savā mājaslapā skaidro: “Kad kartupeļus ievieto ledusskapī, ciete tajos pārveršas cukuros. Kad kartupeļi pēcāk tiek gatavoti augstā tempeartūrā, šie cukuri savienojas ar aminoskābi asparagīnu, kopā veidojot bīstamu ķimikāliju – akrilamīdu.”
Akrilamīds ir bīstama viela, ko var atrast dažādos plastmasas izstrādājumos, papīrā, krāsās un ēdiena iepakojumos. Pētījumos atklājies, ka tās nonākšana cilvēka ķermenī ievērojami palielina risku saslimt ar vēzi vairākos tā paveidos.
Svaigus kartupeļus vajadzētu uzglabāt vēsā, sausā vietā – bet noteikti ne ledusskapī.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Dziedātājs Intars Busulis atzīst: reizēm koncertos ir sanākuši “stulbi joki”by Laura Andersone
- Agronomi dalās pieredzē: pilns dārzeņu saraksts, kurus drīkst novākt vēl nenogatavojušosby Laura Andersone
- Šefpavārs Mārtiņš Sirmais pastāsta, kā uzcept perfektas kartupeļu pankūkas: nevajag ne olas, ne miltusby Laura Andersone