Augšējā plauktā ieteicams izvietot piena produktus, salātu mērces un ievārījumus, džemus. Augšējā plauktā durvju nodalījumā turi sviestu un sieru.
Vidējā plauktā ir paredzēta vieta ēdienu pārpalikumiem, ko uzglabā plastmasas traukos, un atvērtajiem produktu iepakojumiem. Vidējā plauktā ledusskapja durvīs turi garšvielas, olas un mērces.
Apakšējā plauktā uzlabā nepagatavotu gaļu un zivis.
Apakšējā atvilktne ir paredzēta augļiem un dārzeņiem – šajā nodalījumā tie uzglabāsies divreiz ilgāk nekā, ja tos turēsi ārpus ledusskapja vai kādā citā plauktā. Durvju apakšējā plauktā uzglabā pudeles un pakas.
Lasi vēl: Kāpēc ledusskapī turēt sasalušu monētiņu? Dīvaini, bet tas darbojas!
Daži fakti un ieteikumi
❉ Nepārpildi savu ledusskapi – tas kavē aukstā gaisa plūsmas cirkulāciju.
❉ Tāpat nelepojies ar ledusskapi, kurā atrodas tikai kečupa pudele – arī tukšs ledusskapis izraisa nevēlamas temperatūras svārstības.
❉ Tās ledusskapja vietas, kuras nav tiešā kontaktā ar aukstā gaisma plūsmu, ir siltākas – apakšējie ledusskapja plaukti ir siltāki, jo tie no aukstā gaisa ir norobežoti atvilktņu formā.
❉ Durvju plauktu daļa ir silktāka, jo tā ir tālāk no aukstā gaisa avota, tomēr augšējie durvju plaukti ir aukstāki par apakšējiem. Izņēmums ir olu nodalījums, jo tas kavē aukstā gaisa padevi.
❉ Ledusskapja durvju atvēršana tajā ielaiž lielu kvantumu siltā gaisa. Kad durvis tiek atvērtas, aukstais gaiss izkļūst ārā, bet siltais tiek “iesūkts” iekšā. Ja ledusskapja durvis stāv vaļā aptuveni 30 sekundes, temperatūra tajā var mainīties pat par 5-10 grādiem, un nonākšana pie iepriekšējās temperatūras prasīs aptuveni 15 minūtes.
Avots: viralnova.com