Tu noteikti nezināji, cik bīstams ir pārāk liels stress – tas var novest līdz ļaunākajam!

1

Cilvēkiem, kuri dzīvo nemierā, pastāv lielāka iespējamība saslimt ar vēzi. Pētījuma laikā tika minēti dažādi faktori, kas var ietekmēt to, ka cilvēkam var rasties vēzis – nemierīgi, stresaini cilvēki mazāk nodarbojas ar sportu vai arī viņiem var būt citas ar veselību saistītas problēmas, kas var būt saistītas ar vēzi un kuras ir radušās neveselīgā dzīvesveida dēļ.

Viens no iemesliem, kādēļ stress varētu radīt vēzi – nemiers paaugstina stresa hormonus, kā, piemēram, kortizolu, kas var traucēt tavām šūnām labot bojātās DNS, kas dod iespēju veidoties kancerogēnajām šūnām.

Svarīgi ir piebilst, ka pētījumā tika likts akcents uz vīriešiem, kuriem šī problēma ir tiešām nopietna, kas tiek jau atzīta par slimību – tas ir medicīnisks stāvoklis, kas ir daudz nopietnāks par mazajiem ikdienas stresiem darbā un ģimenes dzīvē. 

Šī slimība izpaužas kā obsesīva un nekontrolējama uztraukšanās, kas traucē fokusēties un gulēt.

Lasi vēl: Pārsteidzoši iemesli, kādēļ tevi piemeklē stress un kā tikt no tā vaļā

Ir nepieciešams veikt vairāk pētījumu, lai noskaidrotu, vai šai slimībai ir tiešs sakars ar vēža rašanos, tomēr ir pierādīts, ka, jo ilgāka ir šī slimība, jo lielāks vēža risks. 

Tādēļ, lai nepakļautu sevi liekām briesmām, strādā pie sevis – atpūties, nepiekrīti visiem pienākumiem, kas tev tiek piedāvāti, domā par savu veselību!

Avots: mensheatlh.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment