Ābolu izvēle veikalā vai tirgū nav viegls uzdevums, it īpaši, ja vēlies atrast tieši tādus augļus, kas ir saldi, sulīgi un kraukšķīgi. Zemāk ir norādīti kritēriji, kas palīdzēs tev noteikt, kurus ābolus ir vērts ielikt pārtikas groziņā.
Novērtējums pēc ārējām pazīmēm
Mizas nokrāsa
Bieži vien āboli ar viendabīgu sarkanu krāsu var būt mazāk saldi un sulīgi nekā to raibie “brālēni” ar dzelteniem laukumiem. Tieši pēdējie visbiežāk satur vislielāko sulas daudzumu. Dažādi toņi uz ābolu mizas liecina par to augsto kvalitāti.
Svītru esamība
Svītras uz āboliem ir noteiktu šķirņu pazīme, kad saules gaismas iedarbībā hlorofils atšķaidās, ļaujot citiem pigmentiem veidot svītras. Āboli ar sarkani dzeltenām svītrām izceļas ar izcilu garšu, sulīgumu un aromātu.
Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm
Kātiņa stāvoklis
Kātiņš pastāstīs par to, cik svaigs ir ābols. Ja kātiņš ir gaiši zaļā krāsā, tas liecina, ka augļi ir nesen noplūkti un saglabā maksimālu sulīgumu un kraukšķīgumu.
Tomēr tās vēl pat galvenās pazīmes. Būtiskākās sekos tālāk rakstā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
- 13. decembris – datums, kas brīdina par iespējamām nelaimēm: ko šajā dienā nedarīt, lai tās nepiesauktu
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti











