Tu spēsi atpazīt kraukšķīgus un saldus ābolus 1 sekundē, vajag tikai uz tiem paskatīties!

Ābolu izvēle veikalā vai tirgū nav viegls uzdevums, it īpaši, ja vēlies atrast tieši tādus augļus, kas ir saldi, sulīgi un kraukšķīgi. Zemāk ir norādīti kritēriji, kas palīdzēs tev noteikt, kurus ābolus ir vērts ielikt pārtikas groziņā.

Novērtējums pēc ārējām pazīmēm

Mizas nokrāsa

Bieži vien āboli ar viendabīgu sarkanu krāsu var būt mazāk saldi un sulīgi nekā to raibie “brālēni” ar dzelteniem laukumiem. Tieši pēdējie visbiežāk satur vislielāko sulas daudzumu. Dažādi toņi uz ābolu mizas liecina par to augsto kvalitāti.

Svītru esamība

Svītras uz āboliem ir noteiktu šķirņu pazīme, kad saules gaismas iedarbībā hlorofils atšķaidās, ļaujot citiem pigmentiem veidot svītras. Āboli ar sarkani dzeltenām svītrām izceļas ar izcilu garšu, sulīgumu un aromātu.

Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm

Kātiņa stāvoklis

Kātiņš pastāstīs par to, cik svaigs ir ābols. Ja kātiņš ir gaiši zaļā krāsā, tas liecina, ka augļi ir nesen noplūkti un saglabā maksimālu sulīgumu un kraukšķīgumu.

Tomēr tās vēl pat galvenās pazīmes. Būtiskākās sekos tālāk rakstā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment