Tu spēsi atpazīt kraukšķīgus un saldus ābolus 1 sekundē, vajag tikai uz tiem paskatīties!

Virsmas kvalitāte

Izvēloties ābolus, priekšroka jādod gludiem augļiem bez redzamiem mizas defektiem. Jebkuri nelīdzenumi vai tumši plankumi var liecināt par to, ka āboli drīz sabojāsies.

Salāti “no nekā”, bet ļoti garšīgi. Aizmirsta padomju recepte. Tikai 3 sastāvdaļas

Augšdaļas un kauslapu izpēte

Pievērs uzmanību ābola augšdaļai. Augļiem ar nelielu bedrīti jeb tā sauktajiem “vīrišķajiem” āboliem mīkstums ir blīvāks un mazāk kraukšķīgs. Savukārt “sievišķie” āboli ar dziļu bedrīti augšpusē ir bagāti ar saldu sulu.

Papildu padomi ābolu izvēlei

Nepaļaujies tikai uz vizuālām pazīmēm. Daudz kas ir atkarīgs arī no augļa aromāta. Pārāk bagātīga augļu smarža var liecināt, ka ābols jau ir sācis bojāties un zaudējis savu sākotnējo svaigumu un kraukšķīgumu. Svaigiem āboliem ir smalks, tikko jaušams aromāts.

Šie ieteikumi ir īpaši aktuāli, izvēloties importētos ābolus, kurus ilgstoši glabājušies transpotēšanas laikā. Ievērojot šos vienkāršus noteikumus, savam galdam tu varēsi izvēlēties patiešām garšīgus un kvalitatīvus augļus.

Pēc kādām pazīmēm tu veikalā izvēlies ābolus vai citus augļus? Pastāsti komentāros, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment