Virsmas kvalitāte
Izvēloties ābolus, priekšroka jādod gludiem augļiem bez redzamiem mizas defektiem. Jebkuri nelīdzenumi vai tumši plankumi var liecināt par to, ka āboli drīz sabojāsies.
Salāti “no nekā”, bet ļoti garšīgi. Aizmirsta padomju recepte. Tikai 3 sastāvdaļas
Augšdaļas un kauslapu izpēte
Pievērs uzmanību ābola augšdaļai. Augļiem ar nelielu bedrīti jeb tā sauktajiem “vīrišķajiem” āboliem mīkstums ir blīvāks un mazāk kraukšķīgs. Savukārt “sievišķie” āboli ar dziļu bedrīti augšpusē ir bagāti ar saldu sulu.
Papildu padomi ābolu izvēlei
Nepaļaujies tikai uz vizuālām pazīmēm. Daudz kas ir atkarīgs arī no augļa aromāta. Pārāk bagātīga augļu smarža var liecināt, ka ābols jau ir sācis bojāties un zaudējis savu sākotnējo svaigumu un kraukšķīgumu. Svaigiem āboliem ir smalks, tikko jaušams aromāts.
Šie ieteikumi ir īpaši aktuāli, izvēloties importētos ābolus, kurus ilgstoši glabājušies transpotēšanas laikā. Ievērojot šos vienkāršus noteikumus, savam galdam tu varēsi izvēlēties patiešām garšīgus un kvalitatīvus augļus.
Pēc kādām pazīmēm tu veikalā izvēlies ābolus vai citus augļus? Pastāsti komentāros, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Stāv un ziņkārīgi vēro: Smiltenes novadā traktorists nofilmē pieaugušu vilku tikai dažu metru attālumā (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Pieredzējuši dārznieki zina – īpaši jāseko baklažānu lapām: ja tās sāk vīt un kļūst dzeltenas, jārīkojas uzreizby Laura Andersone
- Vilis Bukšs dalās novērojumos par 40 vasaras dienām, kas sniedz prognozes par gaidāmo rudeni un ziemuby Sandra Vīgante