Turcijas šefpavārs paskaidroja, kā viņi pagatavo garšīgus un lētus ēdienus: tagad šī ir mana vispopulārākā recepte maltai gaļai ar dārzeņiem

Cik tas ir pārsteidzoši garšīgi! Tas ir arī lēti. Nav brīnums, ka turku šefpavārs mani mācīja. Viņš man pastāstīja, kā viņi gatavo ēdienu steigā, vienkārši un zem budžeta. Šī tagad ir mana vakariņu recepte.

Ļoti foršs veids, kā apstrādāt dārzeņu kalnu (īpaši svarīgi vasarā) un no neliela maltas gaļas daudzuma pagatavot veselu pannu gardu ēdienu. Tas ir ātrs laikā, jums nav jāstāv pie plīts, un tas ir par pieņemamu cenu. Un pats galvenais, ģimene ir paēdusi un laimīga. Nu ļoti laba recepte visādā ziņā.

Kā turki to dara (un tu un es)

Nu vispār tagad ne tikai turki, bet arī mēs ar tevi tā gatavosim. Sāksim. Un šai receptei mums vajag daudz dažādu dārzeņu un diezgan daudz jebkuras maltas gaļas.

Mēs ņemam dārzeņus tādus, kādi mums ir. Man ir baklažāni, paprika, tomāti, sīpoli un ķiploki. Visus dārzeņus sagrieziet lielos, aptuveni vienāda izmēra gabaliņos. No baklažāniem ādu nelobām un neko neizspiežam. Atstājam visu kā ir.

Mēs nenožēlojam ķiplokus. Jo vairāk, jo labāk. Un ņemiet to ar veseliem zobiem. Ķiploki sanāk tik garšīgi. Kuram būs laiks savam šķīvim izvēlēties visvairāk?

Nu, sagrieziet visus dārzeņus un ielieciet tos uz cepešpannas. Un pārklājiet cepešpannu ar foliju. Tādā veidā tas kalpos ilgāk, turklāt ēdiens ātrāk izcepsies un apbrūninās no visām pusēm, pat to neapgriežot.

Garšojiet dārzeņus ar sāli, pipariem un apkaisa ar aromātiskiem zaļumiem tieši uz cepešpannas. Pēc tam ielej augu eļļu un samaisa. Jums tas nav jādara ļoti uzmanīgi. Pietiek ar pavisam nedaudz.

Tālāk mēs pārejam pie maltās gaļas. Malto gaļu var pagatavot no jebkā. Gaļa, vista, tītars – viss iet. Attiecībā uz gaļu, lai būtu ekonomiskāk, es ņemu cūkgaļu vai jauktu variantu. Protams, tur, Turcijā, ar cūkgaļu, protams, negatavo. Pārsvarā tā ir jēra gaļa. Bet tu un es neesam austrumos. Tāpēc gatavosim no tā, kas mums patīk vislabāk un kas ir lētāks.

Vienkārši sāli un piparus malto gaļu un pievieno tai dažas garšvielas. Nepieciešamā garšviela ir ķimenes. Ja jūs īsti nezināt šo garšvielu un baidāties no īpašās garšas, es joprojām iesaku to pievienot. Tad tu pateiksi paldies. Šādos ēdienos spēlē apbrīnojami, īpaši kombinācijā ar gaļu.

Tad vienkārši visu samaisa un veido mazas kotletes. Novietojiet tos starp dārzeņiem. Jūs varat pārvietot dārzeņus vienu no otra un viegli iegremdēt tajās kotletes. Vispār stumjam gaļu, cik varam. Uz cepešpannas ir daudz dārzeņu un šķiet, ka viss izbirs pāri malai. Bet nē, viss būs labi. Procesa laikā dārzeņi izcepsies un mīkstinās.

Runājot par gatavošanu, tas būtībā ir viss. Atliek tikai cepešpannu ielikt cepeškrāsnī. Noteikti iepriekš uzsildiet cepeškrāsni.

Lasi vēl: 7 pazīmes, ka jūsu kaķis ir jūsu radniecīgā dvēsele

Mēs uzstādījām diezgan augstu temperatūru, nebaidieties.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment