Tas ir nepieciešams, lai dārzeņi un gaļa neizdalītu savu sulu. Pretējā gadījumā mūsu ēdiens var izrādīties sautēts. Un mums tas nemaz nav vajadzīgs. Mūsu mērķis ir visu šo lietu kārtīgi izcept un nedaudz apbrūnināt. Tātad, liekam kārtīgi sakarsētā cepeškrāsnī un cepam aptuveni 35 minūtes 200 C temperatūrā.
Tādā veidā mums vajadzētu iegūt skaistumu. Un, kā jūs varētu nojaust, svaigiem garšaugiem jau vajadzētu būt pa rokai. Starp citu, pie piparmētras aizrāvos Turcijā. Viņi tur ļoti ciena šo zaļumu. Un svaigas piparmētras vienmēr ir uz galda lielos daudzumos.
Tātad, apkaisa mūsu ēdienu ar svaigiem garšaugiem un skrien pie galda. Lai gan, pat auksts joprojām ir šausmīgi garšīgs. Kādu dienu es gatavoju pārāk daudz, un mēs nevarējām to visu apēst uzreiz.
Nu es tev visu izstāstīju. Kā man mācīja turku šefpavārs, viņš to nodeva jums. Un jūs varat turpināt gatavot, kā vēlaties. Šeit nav īpaši stingru noteikumu. Galvenais ir princips un pati ideja. Un ideja ir ļoti vienkārša un viegli īstenojama ar jebkuru iespēju.
Sastāvdaļas:
Baklažāni – 400 gr
bulgāru pipari – 300 gr
Tomāti – 250 gr
Ķiploki – 10 daiviņas
Sīpoli – 120 gr
Jebkura maltā gaļa – 500 g
Sāls, pipari – pēc garšas
, garšaugi – katra 1 tējk.
Augu eļļa – 4 ēdamk.
Jūs varat izmantot dažādus dārzeņus, ne tikai šos. Piemēram, lieliski noder arī cukini, asie čili pipari un šampinjoni. Vai pat mūsu visvienkāršākie mīļākie kartupeļi un burkāni. Un kotletes, kā jau teicu, var pagatavot no jebkuras gaļas vai pat putnu gaļas.
Lasi vēl: Steidzami izmetiet šīs 10 lietas – tās nes sliktu enerģiju un rada haosu mājā
Lapu apetīti!