Sastāvdaļas:
500 g sarkano sīpolu
30 g sumaks
pētersīļu ķekars
sāls
Pagatavošana:
Sīpolu sagriež plānos gredzenos. Pārliek dziļā bļodā, pievieno sāli un samaisa ar rokām. Noliek malā uz 15 minūtēm, lai izdalītos rūgtums. Sīpoliem uzlej verdošu ūdenī, bet tur sīpolus šādā ūdenī tikai 1 minūti. Pēc tam noskalojiet sīpolus ar aukstu ūdeni.
Lasi arī: Es vairs “Kurmi” nepērku. Ar vienu ēdamkaroti mājas līdzekļa pietiek, lai atbrīvotos no aizsērējuma
Lasi arī: Karote sāls atgriezīs atpakaļ tavam ienaidniekam negatīvismu. Kā sodīt to, kurš uzlicis tev ļaunu aci vai lāstu
Smalki sagrieziet zaļumus. Sīpoliem pievienojiet sumaka pulveri un zaļumus, samaisiet. Ja jūs nevarat atrast sumaku, varat to aizstāt ar citrona miziņas un maltu piparu maisījumu.
Sīpolus pārliek stikla burkā un uzliek vāku. Šādā veidā varat uzglabāt sīpolus ledusskapī vairākas nedēļas. Bet turku gaumē pagatavotie sīpoli lieliski derēs pie salātiem vai citiem ēdieniem.