Turpinās tiesas process par mātes un bērna nāvi mājdzemdību laikā

Šodien Zemgales rajona tiesa Jelgavā atsāks lietas izskatīšanu par mātes un bērna nāvi mājdzemdību laikā. Šajā lietā apsūdzētās personas ir mirušās sievietes vīrs un tēvs, kā arī Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes garīgā vadītāja sieva, ziņo aģentūra LETA.

Iepriekš tiesa abiem apsūdzētajiem vīriešiem sākotnēji noteica apcietinājumu, bet vēlāk pieņēma lēmumu par drošības līdzekļa maiņu pret nodošanu policijai un papildu drošības līdzekļa noteikšanu – neļaušanu izceļot no valsts. Lēmums pieņemts pēc advokātu lūguma. lietas izskatīšanai slēgtā sēdē.

Laikraksts “Latvijas Avīze” jau iepriekš vēstīja, ka 21 gadu vecajai sievietei 2019. gada 14. maijā sākās dzemdības. Viņas 25 gadus vecais vīrs Renārs, tēvs Valdis Simsons (51 gads) un Solvita Dāvida (40 gadus veca un reliģiskās draudzes garīgā vadītāja sieva) nolēma dzemdēt pati, neskatoties uz to, ka nevienai no viņiem nebija medicīniskās izglītības.

Pēc dzemdībām zīdainis piedzima ar skābekļa trūkumu, bet māte pēc tam gāja bojā smagākās grūtniecības toksikozes formas – eklampsijas dēļ. Dzemdību laikā vīrieši turējuši sievieti aiz kājām, iebāzuši viņai mutē karoti, bet nākamajā dienā sievietei dots dzert tikai ūdeni, atsaucoties uz prokurores Zinaīdas Egles apsūdzību, vēstīja laikraksts.

Par neatļautu ārstniecību un pacienta pamešanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem, ir paredzēta 141.panta 2.daļa. Digitālās lietas ikona

Šajā tiesas procesā nav cietušo, un neviens neprasa nekādu kompensāciju. Kā vēsta “Latvijas Avīze”, pamatojoties uz dažādiem avotiem un rakstiem, Jēzus Pirmās evaņģēliskās draudzes biedri ir mudināti bez ierunām paklausīt draudzes vadītājam, saraut saites ar laicīgo pasauli, izmest personīgās mantas, tostarp grāmatas, suvenīrus, relikvijas, žurnāliem, interneta ziņām, video un citām atmiņām, kā arī izvairieties no saskarsmes ar personām ārpus church. Ir arī slikti izmantot pasaules gudrību.

Latvijā oficiāli reģistrēta Pirmā Jēzus evaņģēliskā draudze. Nekādas norādes par noraidījumu oficiālajās valsts institūcijās nav saņemtas. Draudzei trūkst mācītāja, taču viņiem ir svētais gans – garīgais vadītājs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment