Turpinu gatavoties ziemai: ābolu kompots ziemai trīs dažādās garšās

Esmu izmēģinājusi daudzas ābolu kompota receptes un apstājusies pie šīm trim. Ziemā šie kompoti ir ļoti gardi un aromātiski. 

Sāksim ar āboliem: tās rūpīgi jānomazgā un jāsagriež 4 daļās, izņemot serdi. Kompotam vienmēr izvēlos tikai rudens šķirnes ābolus. Tad sagrieztos ābolus lieku tīrās burkās, katrā ieliekot apmēram 600 gramus.

Burkas nesterilizēju, tikai pārleju verdošu ūdeni. Arī citronu nomazgāju, pārleju verdošu ūdeni un sagriežu šķēlēs. Katrā burkā pievienoju 2-3 citrona šķēles; viens vidēja lieluma citrons parasti pietiek 4 burkām. Pievienoju arī 1-2 piparmētru zariņus, atkarībā no to lieluma.

Katliņā ieleju apmēram 2 litrus ūdens un uz 3 litru burku pievienoju 300 gramus cukura. Lieku uz uguns un uzvāru. Tad burkās līdz pašai augšai ieleju sīrupu. Ja sīrupa nepietiek, es vienkārši pievienoju verdošu ūdeni no tējkannas.

Burkas pārklāju ar vākiem un aizskrūvēju. Vienmēr vairākas reizes apgriežu burkas, lai sīrups labi sajauktos ar ūdeni. Uzlieku burkas uz vākiem un pārklāju ar siltu segu.

Ziemā izdzert tasi ābolu mohito ar piparmētru ir īsts prieks!

Otrajai receptei arī sagriežu ābolus un ievietoju tos burkās. Sagriežu cidonijas, izņemu sēklas un sagriežu gabaliņos. Man ir japāņu cidonijas. Katrā burkā pievienoju apmēram 3 cidonijas gabaliņus un pārleju verdošu sīrupu. Cukura daudzumu var pielāgot pēc garšas, bet parasti nelieku mazāk par 250 gramiem uz 3 litru burku. Aizveru vākus, nedaudz aprullēju burkas uz galda un novietoju zem siltas segas. Ābolu un cidoniju kompots ir vienkārši brīnišķīgs.

Trešajai receptei sagriežu ābolus un ievietoju burkās. Nomazgāju apelsīnu, pārleju verdošu ūdeni un sagriežu apļos. Katrā burciņā ievietoju 3–4 apelsīnu aplītes; parasti viens vidējs apelsīns ir pietiekams 2 kompota burciņām. Burciņas pārleju ar verdošu sīrupu, aizveru vākus, vairākas reizes apgriežu vai aprullēju uz galda un nolieku zem segas, līdz tās pilnībā atdziest.

Fanta ābolu kompots ziemai vienmēr ir ļoti garšīgs.

Lasi vēl: Apstiprināju koda pieprasījumu iekš ”Smart-ID”, bet paliku bez naudas; būtiski ņemt vērā šo niansi

Gadu gaitā esmu izmēģinājusi daudzas ābolu kompotu receptes. Kompotu gatavoju tikai no Antonovkas āboliem, pievienoju plūmes un bumbierus, bet laika gaitā šīs trīs receptes kļuva par manām iecienītākajām.

Āboli – 600 g
Citrons – 1/4 citrona
Cukurs – 300 g
Piparmētra – 1–2 zariņi
************************

Āboli – 600 g
Cidonijas – 3 gab.
Cukurs – 300 g
************************

Āboli – 600 g
Apelsīns – 1/2 apelsīna
Cukurs – 300 g