TV zvaigzne Magone Burka brīdina par krāpniekiem

 

Policija vairākkārt izteikusi brīdinājumus par krāpniekiem, kas uzdevušies par bankām, valsts iestāžu darbiniekiem un Google speciālistiem, lai apkrāptu cilvēkus.

Atgādinām būt modriem, lai nekļūtu par krāpniecības upuri. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē uzsākti trīs kriminālprocesi pret cilvēkiem, kuri apsūdzēti par 45 000 eiro izkrāpšanu no iedzīvotāju banku kontiem.

LASI VĒL: Atklāj šova “Dejo ar zvaigzni” nelāgas aizkulises

Krāpnieki arvien izdomā jaunus krāpšanu paņēmienus un stāstus Tāpēc svarīgi vienmēr būt uzmanīgiem un neizpaust svešiniekiem sensitīvu informāciju, piemēram, personas datus, un īpaši rūpīgi aizsargāt bankas konta piekļuves datus – kredītkaršu numurus, CVC kodus, PIN kodus.

Krāpnieki turpina darboties ne tikai telefoniski, bet arī uzdodoties par policistiem, Google speciālistiem, bankas darbiniekiem u.c. Tas attiecas arī uz e-pastiem.

Ja esat kļuvis par krāpšanas upuri, jums par to jāinformē sava banka un pēc tam jāsniedz iesniegums Valsts policijā. Mobilo lietotni “Mana drošība” var izmantot, lai policijai nosūtītu riska informāciju par aizdomīgām darbībām internetā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment