Tveice turpināsies: meteorologs Toms Bricis paziņo, cik ļoti liels karstums Latvijā valdīs nedēļas nogalē un arī pirmajā skolas nedēļā

Foto – Pixabay

Rīt Latvijā gaidāms sauss un skaidrs laiks, kad naktī temperatūra sasniegs no +8 līdz +13 grādiem, bet dienā tā pakāpsies no +23 līdz +28 grādiem. Piektdien laika apstākļi gaidāmi vēl vasarīgāki, ar prognozēm šīs nedēļas nogalei un nākošajai nedēļai klajā nācis meteorologs Toms Bricis.

Piektdienas naktī gaisa temperatūra būs no +15 līdz +19 grādiem, bet Vidzemē un Latgalē no +12 līdz 14 grādiem. Taču diena būs karsta, temperatūra sasniegs no +26 līdz +31 grādam, un, iespējams, ka daudzviet Kurzemē tiks fiksēts karstākais 30. augusts meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Pēcpusdienā Kurzemē vietām iespējams pērkona negaiss un īslaicīgs lietus.

Brīvdienās no rietumiem ieplūdīs vēsāka gaisa masa, tāpēc sestdien un svētdien Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes rietumos temperatūra būs no +19 līdz +24 grādiem, bieži gaidāmas mākoņainas debesis un lietus, bet valsts austrumos vēl saglabāsies karsts – tur no +25 līdz +29 grādiem.

Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Kāpēc šovasar Latvijā ir tik nenormāli daudz odu? Laika ziņu un dabas eksperts Toms Bricis beidzot nācis klajā ar atbildi

Nākamnedēļ, pirmajā skolas nedēļā ar lēniem austrumu un dienvidaustrumu vējiem, atgriezīsies tveicīgs un vasarīgs laiks. Pēcpusdienās temperatūra pārsvarā būs no +23 līdz +28 grādiem, dažās dienās sasniegs arī +30 grādu robežu. Lielākoties visā Latvijā būs saulains un sauss laiks.

Foto – Pixabay

Pirmajā skolas dienā, 2. septembrī, Kurzemē rīta pusē iespējams lietus, bet citviet gaidāms sauss un saulains laiks ar temperatūru no +24 līdz +29 grādiem, savukārt Kurzemē, kur būs vairāk mākoņu, temperatūra būs tikai ap +20 grādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment