Twitter jaunais identifikācijas modelis izraisa krāpniecisku kontu pieaugumu

Kopš jaunā identifikācijas modeļa ieviešanas Twitter ir piedzīvojis viltotu slavenību kontu pieaugumu.

Pirms tam slavenībām, politiķiem, žurnālistiem un citām sabiedrībā zināmām personām bija jāuzrāda savas identitātes apliecinājums, lai saņemtu zilo apstiprinājuma zīmogu.

Jaunais līgums paredz, ka visi Twitter lietotāji, kuri maksā 8 dolārus mēnesī, saņems zilu birku. Twitter jaunais īpašnieks Elons Masks uzskata, ka ar autentifikāciju, izmantojot maksājumu pakalpojumus un lietojumprogrammu platformas, piemēram, Apple un Google, pietiek, lai Twitter iztiktu bez savas identitātes pārbaudes.

Masks sola slēgt viltus kontus un parodiju kontus, kuriem nav skaidras norādes, ka konta veidotājs uzdodas par kādu citu. Taču, stājoties spēkā jaunajam identifikācijas modelim, ir izveidoti daudzi viltus konti.

Piemēram, visā sporta pasaulē trešdien izcēlās satraukums, kad atklājās, ka Lebrons Džeimss plāno pamest Losandželosas “Lakers”. Tas daudziem lika apšaubīt viņa motīvus un aizdomāties, kādu mantojumu viņš plāno atstāt.

Vēlāk konts tika bloķēts nezināmu iemeslu dēļ. Viltus konti tika izveidoti arī citām slavenībām un uzņēmumiem. Masks sola tuvāko dienu laikā uzlabot jauno identifikācijas modeli.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment