Ūdens vārīšana vairākas reizes: vai tā ir kaitīga vai ne?

Aktuāls jautājums jums, kafijas, tējas dzērāji! Ņemsim vērā autoritatīvus viedokļus: cik kaitīgs ir atkārtoti vārīts ūdens.

Kāda patiesībā ir problēmas būtība? Vidējais tējkannas tilpums ir 1,7 litri. Pieņemsim, ka jūs ielejat pusi no tā, uzvāra to, pagatavojat sev tēju. Un pēc dažām stundām jūs vēlaties vēl. Ūdens ir atdzisis, un jūs atkal ieslēdzat tējkannu. Ūdens atkal uzvārās – kā gan citādi? Jautājums ir šāds: vai atkārtoti vārīts ūdens ir kaitīgs?

Ko saka zinātnieki?

Noskaidrosim lietas būtību. Pat zinātniskajos resursos var atrast daudz pierādījumu tam, ka atkārtota vārīšana palielina kaitīgo vielu daudzumu ūdenī: piemēram, nitrītu vai fluorīdu. Tas patiesībā ir loģiski. Ūdens no krāna ir šķīdums ar organiskiem un neorganiskiem piemaisījumiem. Kad H2O tiek iztvaicēts, šķīdums kļūst piesātinātāks, jo tajā paliek paši piemaisījumi. Bet vai tas tiešām ir tik svarīgi?

Lai kaitīgo vielu daudzums sasniegtu ievērojamu koncentrāciju, ir jāiztvaicē ļoti liels ūdens daudzums. Tas ir, vārīt nevis divas, bet, teiksim, simts reizes. Maz ticams, ka to izdosies izdarīt ar parastu tējkannu.

 

Jelgavnieks demonstrēja, kā nelielu virtuvīti pārvērst par modernu un skaistu, un kaimiņi arī grib tādu pašu

Lasi vēl: Laika eksperti prognozē sarežģītas vasaras beigas: Augusts nesīs trakas laika apstākļu izmaiņas

Tāpēc teorija ir teorija, bet atkārtota vārīšana pati par sevi nav bīs***a.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment