Ūdens vārīšana vairākas reizes: vai tā ir kaitīga vai ne?

 

Kas ir patiešām bīs***i?

Viss būtu labi, bet, kā jau slavenajā anekdotē, ir kāda nianse. Mēs vārām ūdeni tējkannā, kas cita starpā ir izgatavots no plastmasas detaļām. Mūsu kolēģi  konstatēja, ka vārīšana dažos modeļos palielina formaldehīda daudzumu ūdenī. Viņi veica eksperimentu: viņi uzvārīja ūdeni, ļāva tam atdzist un atkal uzsildīja.

Pēc pirmās sildīšanas formaldehīds ūdenī parādījās 9 no 30 gadījumiem.

Triju modeļu katlu saturā koncentrācija palielinājās pēc otrās sildīšanas. Starp citu, to nevar atzīt par ierīču defektu – mūsu valstī nav “normu” par šo jautājumu.

Izrādās, ka bīst***ba tomēr nav mītiska. Parasti, jo lētāks tējkanna – jo lētāki materiāli. Pat ja tas ir no stikla vai metāla, plastmasas detaļām tomēr ir saskare ar ūdeni – piemēram, vāks parasti ir plastmasas.

Lasi vēl: Samtenes: esmu nolēmusi izskaidrot, kāpēc es tās vairs nesēšu un kāpēc neļaušu savām draudzenēm to darīt!

Alternatīva izeja: nav nepieciešams vārīt ūdeni

Patiesībā mēs to vārām ieraduma dēļ: agrāk tējkannas varēja tikai uzkarsēt ūdens temperatūru līdz 100 °C un izslēgt. Taču šodien daudziem modeļiem ir regulēšana. Piemēram, zaļo tēju ieteicams vārīt 70-80 ° C temperatūrā, tas ir, vienreiz uzvārītu ūdeni pietiek vienkārši uzsildīt. Piemēram, Polaris PWK 1725CGLD WIFI IQ Home ir šāda regulēšana:

Šo tējkannu var vadīt arī no viedtālruņa. Tas ir ērti, ja sēžat pie datora vai skatāties televizoru, bet vēlaties dzert tēju. Ja tējkannā nav ūdens, tiks aktivizēta aizsardzība un tas vienkārši netiks ieslēgts. Varat arī dot balss komandas: modelis darbojas ar asistentiem Alise.

Laika eksperti prognozē sarežģītas vasaras beigas: Augusts nesīs trakas laika apstākļu izmaiņas

Vēl viena iespēja: izmantojiet termopotus. Tie ir termosi, kuros var uzvārīt ūdeni. Ja jums ir liela ģimene un katrs dzer karstos dzērienus dažādos laikos, termopots patiešām noderēs. Ūdens paliks karsts visu dienu, to vairs nevārot. Varat ņemt, piemēram, šo jauko Xiaomi ar iespēju to vadīt no viedtālruņa.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment