Uz pannas sarīvēju kartupeļus, lieku virsū pildījumu un sanāk garšīga “pica” bez miltiem – bet ir dažas svarīgas detaļas


Atjautīga recepte, ko dēvēju par kartupeļu “picu” uz pannas. Receptes pagatavošana ir vienkārša, un pildījumu var izvēlēties pēc savas patikas – tas var būt dārzeņi vai gaļa.

Ja vēlaties, pamatnei papildus kartupeļiem un olām var pievienot 1 ēdamkaroti skābā krējuma un nedaudz miltu. Es piedāvāju vienkāršāko variantu ar sastāvdaļām, kas parasti ir pieejamas mājās.

Lasi arī: Lieliska recepte uzkodai no parastām bietēm; Gatavoju katru otro dienu un neapnīk (salāti visiem gadījumiem)

Kad rīvēti kartupeļi tiek cepti, tie veido zeltainu, kraukšķīgu ārpusi, kas kontrastē ar mīksto un maigo iekšpusi. Šī kombinācija nodrošina patīkamu ēšanas pieredzi, jo cilvēkiem patīk dažādas tekstūras vienā ēdienā.

Cepšanas procesā kartupeļi sāk karamelizēties, izceļot to dabisko saldumu un piešķirot bagātīgu un intensīvu garšu. Šis process arī rada umami garšu, kas cilvēkiem ir īpaši patīkama.

Rīvēti kartupeļi ir ļoti pielāgojami un labi sader ar dažādiem garšvielām un piedevām – no sāls, pipariem un ķiplokiem līdz pat dažādiem zaļumiem, sieram vai speķim. Tas nozīmē, ka tos var viegli pielāgot dažādām gaumēm un ēdienreizēm.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt pagatavošanai

Kartupeļus nomizojam, jau nomizoto kartupeļu kopējais svars ir aptuveni 500 g, pamatne aptuveni 1,5 cm bieza, kartupeļu daudzumu pēc vēlēšanās var samazināt.

Vilka stunda: kāpēc mēs patiesībā bez iemesla pamostamies pulksten 3 naktī

Kartupeļus sarīvējam uz rupjās rīves, es nespiežu šķidrumu, uzreiz pievienoju sāli pēc garšas, un pēc vēlēšanās pievienoju iecienītākās garšvielas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment