Zobu pasta uz naža pa to laiku būs nedaudz nožuvusi, un varam ķerties pie asināšanas.
Naža asināšana:
Asinām naža asmeni no abām pusēm vienādu reižu skaitu, saglabājot pareizu asināšanas leņķi.
Kā uzasināt šķēres
Folijas izmantošana:
Noplēšam nelielu alumīnija folijas gabaliņu un vairākas reizes salokām (es foliju salocīju 4 reizes).
Ar šķērēm veicam folijā iegriezumus.
Pēc šādas asināšanas šķēres viegli sagriezīs pat mīkstu salveti.
Kā uzasināt rīvi
Folija:
Noplēšam folijas gabalu, saburzām un izveidojam bumbiņu.
Uzmanīgi paberzējam rīvi ar bumbiņu.
Pēc šīs procedūras rīve atkal būs asa.
Kā uzasināt blendera asmeņus
Olu čaumalu izmantošana:
Ievietojam sasaldētas olu čaumalas blendera krūzē.
Samaļam tās.
Tas uzasinās blendera asmeņus. Bet ņem vērā, ka olu čaumalas var atstāt švīkas uz blendera krūzes, tāpēc, ja tas rada bažas, izvēlies citu asināšanas metodi.
Tagad tu zini, kā mājās bez īpašiem instrumentiem uzasināt nažus, šķēres, rīves un blendera asmeņus. Ceru, ka tev noderēja šie padomi!
Bet varbūt arī tev ir kāda interesanta virtuves priekšmetu asināšanas metode? Ja tā, pastāsti par to raksta komentāros!
Tevi noteikti interesēs
- Tie bija pavisam citi laiki… Pazīstamais latviešu aktieris Mārtiņš Vilsons atklāj savu uzskatu par to, kāda bijusi dzīve Padomju Latvijāby Laura Andersone
- Pievienoju šo sastāvdaļu maltās gaļas kotletēm maizes vietā: sulīgums garantētsby Rinalds Bergmanis
- 3 nezāles, kuras nedrīkst atstāt dārzā: tās “apēd” jebkuru augu kultūruby Laura Andersone