Kā uzasināt virtuves blenderi
Blenderi ievērojami atvieglo mājsaimnieces dzīvi. Un, ja jūs to regulāri lietojat, tad naži ar laiku kļūs blāvi.
Ielieciet blendera bļodā sasaldētas olu čaumalas un sasmalciniet tās.
Tas asinās nažus. Tikai ņemiet vērā, ka olu čaumalas atstās daudz skrāpējumu uz bļodas! Tāpēc, ja jums tas ir svarīgi, labāk izvēlieties citu asināšanas metodi.
Kā uzasināt nazi
Jebkurš nazis, pat vislabākais, ir jāuzasina.
Kā notīrīt nazi no rūsas:
Šāds nazis man ir noputējis. Redziet, ar to apelsīnu nevis sagriež, bet gan izspiež no tā sulu.
Pirms naža asināšanas to labi nomazgājiet. Protams, vislabāk nazi asināt ar asināmo akmeni. Bet, ja vēlaties nazi uzasināt bez asināmā akmens un citām ierīcēm, izmantojiet šo metodi.
Izspiediet nelielu daudzumu zobu pastas uz naža asmens un uzklājiet to uz asmens.
Izsmērējiet zobu pastu uz naža
Pēc tam ņemiet keramikas šķīvi vai krūzi. Galvenais, lai apakšdaļa būtu raupja. To izmantos kā asināšanas akmeni.
Uz šķīvja uzberiet tējkaroti rupjās sāls. Un ielej nedaudz etiķa.
Pasta uz naža ir nedaudz nožāvējusies. Var sākt asināt.
Zobu pastā ir abrazīvas vielas. Tā padarīs asināšanas procesu efektīvāku.
Noteikti ievērojiet asināšanas leņķi. Uzasiniet naža asmeni katrā pusē vienādu reižu skaitu. Detalizētāk par visām šīm niansēm es pastāstīju atsevišķā video:
Tevi noteikti interesēs
- Vīrs mani nosūtīja mēnesi padzīvot pie viņa mātes laukos, Latgales pusē, netālu no Preiļiem — toreiz vēl nezināju, kas mani tur sagaida
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- “Ir pienācis eirorudens”: ko tas nozīmē un ko mums sola meteorologi jau pavisam drīz
- Mana omīte bija izlēmusi atrast darbu – viņai izteica piedāvājumu, bet beigu beigās ne darba, ne naudas
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām











