Tā ir lieliska uzkoda, kuru var pagatavot 15 minūtēs. Ar pildījumiem var eksperimentēt. Mums vislabāk patīk tieši siera pildījums.
Taču kausētajam sieram var pievienot, piemēram, arī krabju nūjiņas – un, lūk, jau vēl viens ēdiens! Rullīša pamatni pagatavot ir pavisam vienkārši. Rullīti var satīt ar parasta cepampapīra palīdzību. Viss patiešām ir ļoti vienkārši. Šo uzkodu var pagatavot ikviens!
Sajaucu olas ar majonēzi. Saputoju ar mikseri. Maisījumam vajadzētu labi palielināties apjomā.
Izveidoju ieliktnīti no cepampapīra (ja neesat pārliecināts par sava papīra kvalitāti, labāk to ieziest ar eļļu). Mans cepamās pannas izmērs ir 34×22 cm.
Ieleju sagatavoto mīklu un lieku pannu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 °C, uz 10 minūtēm.
Lasi vēl: 25. aprīlis – veiksmes diena: noteikti ielieciet kabatā šķipsnu sāls
Pēc tam izņemu rullīša pamatni no cepeškrāsns un ļauju tai atdzist.
Pildījumam sajaucu sarīvētu kausēto sieru, cieto sieru, ķiploku (izspiests caur spiedi) un sasmalcinātus zaļumus. Pievienoju karoti majonēzes.
Uz atdzisušā biskvīta lieku pildījumu, vienmērīgi izlīdzinu un satinu ruletē.
To ir viegli izdarīt, izmantojot cepampapīru, uz kura tika cepts biskvīts.
Gatavo rullīti apsedzu ar to pašu papīru (vai pārtikas plēvi) un lieku ledusskapī vismaz uz pāris stundām.
Pirms pasniegšanas sagriežu rullīti šķēlēs, kuru biezums ir apmēram 8-10 mm.
Sastāvdaļas:
• Olas – 5 gab.
• Majonēze – 150 g (mīklai) + 40 g (pildījumam)
• Kausētie sieri – 2 gab.
• Cietais siers – 50 g
• Ķiploks – 1-2 daiviņas
• Zaļie sīpoli
• Dilles
Lasi vēl: “Ieberiet 3 ēdamkarotes ūdenī un aplaisti gurķus,” – mācīja mans vectēvs, kuram vienmēr bija liela gurķu raža
Lai jums labi garšo!