Uzkoda, kas pazudīs no jebkura ballītes galda – panēti sīpoli

Vienkārša pagatavošana un oriģināla pasniegšana padarīs šo uzkodu par uzmanības centru uz jebkura svētku galda.

Mēģiniet sagatavot šo recepti, jo tās pagatavošana neaizņem daudz laika, un rezultāts jūs patīkami pārsteigs un iepriecinās! Produktus, kas nepieciešami aukstās uzkodas pagatavošanai, var atrast jebkurā mājā. Šī ir lieliska budžeta iespēja ēdienam.

Sastāvdaļas

Liels sīpols – 1

Ūdens – 1litrs

Ledus gabaliņi – 8 gabali

Milti – 300 g

Kukurūzas milti – 160 g

Asā paprika – 1 tējkarote

Kaltēti ķiploki – 1 tējkarote

Oregano – 1 tējkarote

Sāls – 1 tējkarote

Timiāns – 1 tējkarote

Rīvmaize – 250 g

Piens – 500 ml

Sastāvdaļas mērcei

Saldais krējums ar 33% tauku saturu – 100 ml

Asā paprika – puse tējkarotes

Kečups – 2 ēdamkarotes

Melnie pipari – puse tējkarotes

Sāls – puse tējkarotes

Oregano – 1 tējkarote

Augu eļļa – 1 litrs

Pagatavošanas gaita

Ņem sīpolu, nomizo un sagriež 4 daļās, bet tā, lai nesadalās. Katru vienādu daļu sagrieziet vēl 3 daļās, tāpēc jums vajadzētu iegūt 12 vienādās daļas.

Dziļā šķīvī ielej ūdeni un pievieno ledu. Tur ievieto sasmalcināto sīpolu un ieliek ledusskapī uz divām stundām ievilkties. Pēc tam izņemiet sīpolu no ledusskapja un ievietojiet to bļodā ar aukstu pienu.

Atsevišķā traukā sajauc kviešu miltus un kukurūzas miltus, pievieno sāli, oregano, timiānu, ķiplokus, papriku un labi samaisa. Sīpolu apviļā sagatavotajā miltu un garšvielu maisījumā, tad atkal iemērc pienā un vēlreiz apviļā miltos.

Tad sīpolu apviļā rīvmaizē, lai pat sagrieztās iekšpuses būtu rīvmaizē. Sīpolu apcep verdošā eļļā līdz rodas zeltaini brūna garoziņu.

Mērcei kečupu apvieno ar saldo krējumu, papriku, asajiem pipariem, sāli un oregano – labi samaisa. Šī krēmīgi pikantā mērce ļoti labi saderēs ar panētiem sīpoliem.