Uzkoda svētku galdam- tik garšīga kombinācija, ka pat iedomāties nav iespējams: gatavojat 5 minūtes, bet paldies saka visu vakaru

Meklējat, kā ātri un efektīvi pārsteigt viesus pie svētku galda, vai vēlaties piešķirt spilgtu akcentu ģimenes vakariņām? Aizmirstiet par sarežģītiem ēdieniem, kas jāgatavo stundām ilgi.

Šī uzkoda tiek pagatavota burtiski skrējienā, bet tās garša ir īsts kontrastu sprādziens. Tā ir domāta tiem, kuri nebaidās eksperimentēt un novērtē neparastas kombinācijas. Jau iepriekš brīdinām: tā pazūd no galda vienā mirklī.

Pagatavošana:

Citronu rūpīgi nomazgājiet, varat applaucēt ar verdošu ūdeni. Sagrieziet to aptuveni 5 mm biezās ripulīšos. Ja vēlaties mīkstināt aso skābumu, ripulīšus var uz minūti iemērkt verdošā ūdenī un pēc tam nosusināt.

Valriekstus smalki sakapājiet ar nazi vai nedaudz sasmalciniet ar mīklas rulli, lai būtu jūtami gabaliņi.

Sieru sarīvējiet uz pašas smalkākās rīves. Salieciet uzkodu: uz katras citrona šķēlītes uzlieciet šķipsniņu kapāto riekstu. Virspusi bagātīgi pārkaisiet ar rīvēto sieru.

Šokolādi sarīvējiet uz smalkas rīves tieši virs citrona šķēlītēm, izveidojot noslēdzošo kārtu.

Recepte: Citrons “kažokā”

Sastāvdaļas (6–8 porcijām):

Citrons – 1 liels, stingrs

Cietais siers (piemēram, Parmas, Čedaras ) – 70 g

Valrieksti – 50 g

Melnā šokolāde (sākot no 70%) – 50 g

Padomi ideālam rezultātam:

Citrona izvēle: Izvēlieties augli ar plānu miziņu – tas parasti ir sulīgāks un mazāk rūgts.

VIDEO:

Lasi vēl: 73 gadus vecs lauku vectēvs sniedza 7 padomus, ar ko aizstāt kūtsmēslus mēslošanai

Garšas līdzsvars: Ja viesiem nepatīk spēcīgs skābums, pirms uzkodas salikšanas katru citrona šķēlīti var nedaudz (burtiski uz naža gala) apkaisīt ar pūdercukuru.

Siera alternatīva: Pamēģiniet aizstāt cieto sieru ar kūpināto sieru — tas piešķirs pilnīgi jaunu garšas niansi.

Pasniegšana: Pasniedziet uzkodu uzreiz pēc pagatavošanas, pirms šokolāde ir sākusi kust no roku siltuma. Kārtojiet uz tumša šķīvja — tā uzkodas košās krāsas izskatīsies vēl efektīgāk.

Variants drosmīgajiem: Uzlieciet virspusē vienu mazu jūras sāls kristāliņu — tas atklās un uzsvērs visas pārējās garšas.

Tas arī viss. Nav jāstāv pie plīts un jāgaida. Vienkārši sagrieziet, sarīvējiet, salieciet. Rezultātā jūs iegūstat nevis vienkārši uzkodu, bet spilgtu garšas pieredzi: citrona skābumu, siera sāļo piesātinātību, riekstu kraukšķīgumu un treknumu, un, visbeidzot, šokolādes rūgteni saldo pēcgaršu. Šī ir viena no tām receptēm, kas paliek atmiņā. Tā salauž stereotipus par to, ka citrons domāts tikai tējai vai mērcei.

Lasi vēl: Kā un kāpēc jāsaglabā pirkumu čeki: tas jādara pareizi, lai izvairītos no liekām problēmām

Pamēģiniet, un jūsu ierastā siera plate vairs nekad nebūs tāda kā iepriekš.