Šajā receptē nav ne majonēzes, ne krējuma. Tikai mana firmas mērcīte. Tā ir mana “odziņa”. 😉 Ko darām. Smalki sakapājam dillītes, liekam bļodiņā. Tad izspiežam ķiploku caur spiedi. Pielejam augu eļļu un piepilinām etiķi. Man ir 6% ābolu etiķis – maigāks un ne tik ass kā parastais.
Mērce gatava. Sākam likt uzkodu tā, kā to pasniegsim viesiem. Es biežāk izmantoju porciju caurspīdīgos saldo traukus. Bet, kā jau teicu, var likt jebkur – svarīga ir slāņu secība.
Lasi vēl: 2015.gada vasaras notikumus atceros kā šodien, bet izskaidrot to nevaru. Tikai viņa vairs nav…
Apakšā liekam daļu biešu. Uz bietēm – siļķīti. Pēc tam olas un uz olām – sīpolu. Tad atkal slānis ar bietēm, un uz bietēm – brinzas drupačas. Ja izmantojam mīksto sieru, vienkārši liekam, kā sanāk. Bet cenšamies, lai izskatās glīti, nevis vienkārši samests.
Pārlejam visu ar mūsu ķiploku-dillīšu mērci. Slāņus var viegli piespiest ar karoti, lai vairāk ietilpst. Bet, ja patīk gaisīgs variants, to var nedarīt. Viss! Gatavs, var arī piekost. Kā tad viesiem dot, ja pats neesi pagaršojis? 😁 Tieši tam es gatavoju mazu atsevišķu porciju.
Tāda nu šodien ir mana jaunā siļķe kažokā pa ātro. Nu kā – patika mans pasniegšanas variants? Vai mēģināsiet paši? Atstāju proporcijas un gaidu atsauksmes. Ļoti interesē, kā jums iepatiksies.
Lasi vēl: 6 suņu šķirnes, kas paredzētas senioriem, lai izvairītos no vientuļa vecuma
✅ Cik un kas nepieciešams
Siļķes fileja – 150 g
Vārītas bietes – 150 g
Sīpols – 60 g
Vārītas olas – 2 gab.
Brinza – 30 g
Augu eļļa – 3–4 ēdk.
Etiķis 6% – 2 ēdk.
Dilles – 2 zariņi
Ķiploks – 1–2 daiviņas
Šis daudzums ir paredzēts 2–3 porcijām. Rēķinieties, ka tās ir lielas. Noteikti nepazudīs nemanot. Var piekost vairākas reizes pamatīgi un ar baudījumu. Ir vēl viena niansīte. Brinza mēdz būt diezgan sāļa. Arī siļķe ir sāļa. Tāpēc, lai ar sāli nepārspīlētu, labāk par to nemaz nedomāt. Produkts jau pats par sevi gana sāļš.
Pierakstiet un krājiet vēl lielāku apetīti. Tas ir tāds, ka neizturēt būs grūti. Lai visiem jaukas brīvdienas un labu garastāvokli! Priecīgus svētkus, dārgie draugi! 🎉
Tevi noteikti interesēs
- Kāpostu sacepums ar desiņām pannā – pat vīrs ar gardu muti apēda visu porciju
- ”Mīlestība nezina vecumu” Zodiaka zīmju tops, kam mīlestība uzsmaida tikai pēc 30.
- 10 lietas, kurām pēc 60 vairs nav jēgas — stāstu, kāpēc tās labāk aizmirst
- Kad jūs aptur uz ceļa: 4 lietas, ko likumsargs var prasīt, bet jums nav pienākums to darīt
- Šī māja apbūra mani— rādu, kā pārvērtās noplukušais namiņš
- Redzēju, kā vācieši liek aploksnes uz atkritumu tvertnēm – tagad saprotu, kāpēc