Šajā receptē nav ne majonēzes, ne krējuma. Tikai mana firmas mērcīte. Tā ir mana “odziņa”. 😉 Ko darām. Smalki sakapājam dillītes, liekam bļodiņā. Tad izspiežam ķiploku caur spiedi. Pielejam augu eļļu un piepilinām etiķi. Man ir 6% ābolu etiķis – maigāks un ne tik ass kā parastais.
Mērce gatava. Sākam likt uzkodu tā, kā to pasniegsim viesiem. Es biežāk izmantoju porciju caurspīdīgos saldo traukus. Bet, kā jau teicu, var likt jebkur – svarīga ir slāņu secība.
Lasi vēl: 2015.gada vasaras notikumus atceros kā šodien, bet izskaidrot to nevaru. Tikai viņa vairs nav…
Apakšā liekam daļu biešu. Uz bietēm – siļķīti. Pēc tam olas un uz olām – sīpolu. Tad atkal slānis ar bietēm, un uz bietēm – brinzas drupačas. Ja izmantojam mīksto sieru, vienkārši liekam, kā sanāk. Bet cenšamies, lai izskatās glīti, nevis vienkārši samests.
Pārlejam visu ar mūsu ķiploku-dillīšu mērci. Slāņus var viegli piespiest ar karoti, lai vairāk ietilpst. Bet, ja patīk gaisīgs variants, to var nedarīt. Viss! Gatavs, var arī piekost. Kā tad viesiem dot, ja pats neesi pagaršojis? 😁 Tieši tam es gatavoju mazu atsevišķu porciju.
Tāda nu šodien ir mana jaunā siļķe kažokā pa ātro. Nu kā – patika mans pasniegšanas variants? Vai mēģināsiet paši? Atstāju proporcijas un gaidu atsauksmes. Ļoti interesē, kā jums iepatiksies.
Lasi vēl: 6 suņu šķirnes, kas paredzētas senioriem, lai izvairītos no vientuļa vecuma
✅ Cik un kas nepieciešams
Siļķes fileja – 150 g
Vārītas bietes – 150 g
Sīpols – 60 g
Vārītas olas – 2 gab.
Brinza – 30 g
Augu eļļa – 3–4 ēdk.
Etiķis 6% – 2 ēdk.
Dilles – 2 zariņi
Ķiploks – 1–2 daiviņas
Šis daudzums ir paredzēts 2–3 porcijām. Rēķinieties, ka tās ir lielas. Noteikti nepazudīs nemanot. Var piekost vairākas reizes pamatīgi un ar baudījumu. Ir vēl viena niansīte. Brinza mēdz būt diezgan sāļa. Arī siļķe ir sāļa. Tāpēc, lai ar sāli nepārspīlētu, labāk par to nemaz nedomāt. Produkts jau pats par sevi gana sāļš.
Pierakstiet un krājiet vēl lielāku apetīti. Tas ir tāds, ka neizturēt būs grūti. Lai visiem jaukas brīvdienas un labu garastāvokli! Priecīgus svētkus, dārgie draugi! 🎉
Tevi noteikti interesēs
- Biežākās kļūdas, ko pieļauj iesācēji maizes cepēji – no kā labāk izvairīties
- Meteorologs Toms Bricis: Skandināvijai tuvojas aukstā gaisa masa – gaidāms sniegs un aukstums
- 6.novembrī tika pieņemts, ka šiem konkrētajiem transportlīdzekļiem OCTA apdrošināšanu vairs nevajadzēs
- “Tas bija pilnīgi negaidīti!”: latviešu aktieris Andris Bērziņš pārsteigts, ka saņēmis tādu pensijas pielikumu
- Deviņas putnu sugas, kuras tu noteikti nevēlies redzēt savā pagalmā: vairāk sliktuma nekā labuma
- Viens darbs, kas mums visiem ir jāpaveic dārzā līdz novembra beigām, pēc eksperta domām








