Uzmanības centrā nokļūst Microsoft izmaksas, jo pieaug bažas par mākslīgā intelekta lēno atdevi

Kad tehnoloģiju gigants Microsoft 30. jūlijā ziņos par peļņu, investoriem būs viens svarīgs jautājums: vai Azure mākoņdatošanas biznesa izaugsme ir pietiekami strauja, lai attaisnotu mākslīgā intelekta infrastruktūrai iztērētos miljardus dolāru?

Microsoft, kas tiek uzskatīts par līderi sacensībā, lai pelnītu naudu no mākslīgā intelekta, pateicoties tā sadarbībai ar ChatGPT ražotāju OpenAI, saskaņā ar Visible Alpha datiem ziņos, ka Azure izaugsme no aprīļa līdz jūnijam ceturkšņa laikā saglabājās stabila – aptuveni 31 %.

Tas atbilstu uzņēmuma prognozēm, taču investori sagaida lielāku ieguldījumu no mākslīgā intelekta biznesa ceturtajā fiskālajā ceturksnī pēc tam, kad gada pirmajos trīs mēnešos tas veidoja 7 procentu punktus no Azure izaugsmes.

Saskaņā ar LSEG aptaujāto 16 analītiķu viedokli Microsoft kapitālieguldījumu izdevumi šajā periodā, visticamāk, pieauga par aptuveni 53 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 13,64 miljardus ASV dolāru. Tas ir liels kāpums salīdzinājumā ar iepriekšējā ceturksnī reģistrētajiem 10,95 miljardiem ASV dolāru.

Bažas, ka tehnoloģiju gigantu straujie izdevumi datu centriem īstermiņā nesīs mazu atdevi, šomēnes ir pārņēmušas ASV akciju tirgu, ņemot vērā pazīmes, ka Volstrīta, iespējams, ir kļuvusi pārāk optimistiska attiecībā uz peļņas pieaugumu.

Google mātesuzņēmuma Alphabet akcijas pagājušajā nedēļā samazinājās par vairāk nekā 5 % pēc tam, kad uzņēmums ziņoja par ceturkšņa kapitāla izdevumiem, kas pārsniedza aplēses par gandrīz 1 miljardu ASV dolāru, bet ieņēmumu pieaugums no mākslīgā intelekta integrācijas palika pieticīgs, izraisot lielāko tehnoloģiju uzņēmumu izpārdošanu.

Alphabet paziņoja, ka tās ceturkšņa kapitāla izdevumi saglabāsies augsti līdz 2024. gada beigām, sasniedzot vai pārsniedzot 12 miljardus ASV dolāru.

“Investori būs ļoti koncentrējušies uz Microsoft spēju turpināt paātrināt ieņēmumu pieaugumu, īpaši to daļu, kas saistīta ar mākslīgo intelektu. Ja ieņēmumu paātrināšanās nenotiks un kapitālieguldījumu pieaugums turpināsies, investori var būt vīlušies,” sacīja D.A. Davidson vecākais programmatūras analītiķis Gils Luria.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment